Manuëla Kemp keert na incident niet meer terug op de radio

Manuëla Kemp keert niet meer terug op de radio na het incident waarbij ze tijdens de uitzending niet meer uit haar woorden kwam. Het programma dat ze met Henkjan Smits maakte stopt einde jaar.

Manuela Kemp en Henkjan Smits © MAX

Henkjan Smits en Manuëla Kemp verzorgden tot voor kort de presentatie van het programma De MAX!, dat elke werkdag tussen zes en acht uur ’s avonds te horen is op NPO Radio 5. Twee maanden geleden, op 22 april, kwam daar een abrupt einde aan. Ze kwam tijdens de uitzending niet meer uit haar woorden en verdween uit de studio.

Geen dronkenschap

Er werd aanvankelijk gedacht aan dronkenschap, maar al snel werd geopperd dat het ook een medische reden zou kunnen hebben. “Het zou een tia of iets in die geest kunnen zijn, waarbij je opeens je mogelijkheid tot goede spraak verliest”, legde muziekkenner Ronald Molendijk uit.

De vaksite Spreekbuis rectificeerde drie weken geleden een artikel waarin dronkenschap werd gesuggereerd. “Tot onze spijt hebben we vernomen dat presentatrice Manuela Kemp inmiddels anderhalve maand ziek thuis zit. (…) Voor publicatie had van te voren hoor en wederhoor moeten plaatsvinden.”

Manuëla van de buis

Nu maakt Omroep MAX bekend dat Manuëla niet meer terugkeert op de radio en dat De MAX! aan het eind van het jaar stopt. “Vanwege gezondheidsproblemen van Manuëla Kemp presenteert Henkjan Smits sinds eind april De MAX! alleen en blijft dat doen. In goed overleg is besloten dat Manuëla niet terugkeert.”

Waarom stopt het programma? “Met dit programma is geprobeerd meer luisteraars te binden tussen 18 en 20 uur en het doorluisteren in de avonduren te bevorderen. Helaas is dat niet voldoende gelukt. Daarnaast wil NPO Radio 5 een aantal vernieuwingen doorvoeren op de zender.”

Veel dank

Daniel Dekker, radiobaas bij Omroep MAX, zegt dat de laatste aflevering op 30 december is. “We zijn Henkjan Smits en Manuëla Kemp veel dank verschuldigd voor hun inzet. Sinds januari 2018 maken zij voor Omroep MAX dit mooie muziekprogramma.”

“De luisteraars konden genieten van muziek uit de afgelopen acht decennia en de verhalen achter die muziek. We gaan op een gepaste manier afscheid nemen van De MAX! en zijn presentatoren.”

2023

Welk programma in 2023 te horen is op dit tijdstip, is op dit moment nog niet bekend. Na de zomer wordt er meer duidelijk over de invulling van deze uren.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen