Sonja Bakker voor níemand meer te bereiken, moeder woest op tv

Sonja Bakker is voor niemand meer te bereiken, zelfs niet voor haar moeder. En dat wekt wrevel. Zij treedt nu boos naar buiten en geeft een groot interview aan Shownieuws. “Echt klaar mee!”

Sonja Bakker en moeder © SBS 6

Na de hele plagiaatrel is de mediahouding van Sonja Bakker onherkenbaar veranderd. Ze gedraagt zich tegenwoordig heel schuw en we zien eigenlijk nauwelijks nog iets van haar. Het rommelt ook privé, want de eierkoekfluisteraar heeft al jaren en jaren geen contact met haar moeder Abeltje Boerstra. Zij treedt nu boos naar buiten via Shownieuws.

Verstoten moeder

Abeltje heeft een boek geschreven over de pijn van de breuk met haar dochter. ‘Als kind mishandeld, als vrouw vernederd en als moeder verstoten’, luidt de ondertitel. Het begon volgens haar toen Sonja beroemd werd. “Ja, toen kwam ook die verwijdering. Ik bestond niet meer.”

Het was een vreselijke tijd, vertelt ze. “Als ik dan in de winkel was en ik zag de Privé, Story of een van die bladen, dan keek ik vlug en zag ik haar even. Daar voel ik nu, dat ik moet uitkijken, dat ik weer ga huilen. Ik bestond niet.”

Open haard

De pogingen van Abeltje om het contact te herstellen waren talrijk. Soms lukte het. “Op een avond zaten we bij de open haard en toen zei ze: ‘Goh, ik weet eigenlijk helemaal niet waarvoor we acht jaar… Wat er nou precies aan de hand was. Ik weet het niet eens.’ En toen lachte ze haar liefste lach.”

Het was zó verwarrend, vertelt Abeltje. “Het is natuurlijk een prachtig mooie meid met die mooie lach en die grote ogen van d’r, maar ik ging op dat moment zowat dood, ik zakte door de grond heen. Ik dacht: acht jaar met een zenuwinzinking, heimwee en gemis… Die pijn voel ik nog wel, ja.”

Contact verbroken

Nu heeft Abeltje ervoor gekozen om nooit meer contact te zoeken. “Ik wil het niet meer. Het klinkt heel hard, ik blijf van d’r houden, maar kan het niet meer aan.”

Privé-baas Evert Santegoeds begrijpt het wel. “Met wie heeft Sonja nog wel contact? Dat kun je je ook afvragen, want ze heeft zichzelf helemaal teruggetrokken op Ibiza. Ik sprak vandaag echt met een heleboel mensen om met haar in contact te komen om commentaar van haar te krijgen op de lancering van dit boek, maar er is niemand die haar nog spreekt.”

Aanbellen op Ibiza

Collega’s van Evert zijn ook een keer naar Sonja afgereisd. “We hebben vorig jaar nog een keer bij haar aan staan bellen op Ibiza, toen kwam ze net aan fietsen, maar toen bleef het ook bij drie regels. Ze wil met niemand meer contact hebben na haar laatste scheiding.”

“Ze is… Verbitterd wil ik niet zeggen, dat weet ik ook niet, maar om de een of andere reden wil ze helemaal niets meer na die plagiaataffaire. Dat heeft haar zeer aangegrepen en daar geeft ze de pers en de media de schuld van. Dat staat natuurlijk helemaal los van dit verhaal, wat al veel langer loopt.”

Geen telefoonnummer

Sonja hoeft voor het geld in elk geval nooit meer te werken. “Volgens mij hoeft Sonja niet heel veel meer te doen en geniet ze heel erg van haar leven op Ibiza, dat zich vooral afspeelt binnen de muren van die omheinde villa met al die videocamera’s. Ik weet niet waar ze bang voor is, maar het lijkt wel een van de best beveiligde huizen van Ibiza.”

Wel maakt Sonja tegenwoordig spannende foto’s van andere vrouwen. Althans… “Zijn het wel allemaal echt haar eigen foto’s?”, plaagt Shownieuws-ster Bart Ettekoven.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het ongepast dat de moeder van Sonja Bakker zo naar buiten treedt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen