Sonja Bakker steenrijk, moeder krijgt geen euro: ‘Nooit iets gehad’

De ondergang van Sonja Bakker had op een erger moment kunnen komen: haar miljoenen waren ten tijde van het plagiaatschandaal al lang en breed binnen. Haar moeder? Die kreeg niks…

Sonja Bakker en moeder © SBS 6

Sonja Bakker hoeft nooit meer iets te doen om de rest van haar leven comfortabel door te kunnen brengen. Ze verschuilt zich tegenwoordig in een prachtige villa op Ibiza, waar een enorm hek omheen staat. Niemand hoort meer wat van haar, zelfs haar eigen moeder niet. Deze Abeltje Boerstra haalde vorige maand volop de media met haar nieuwe boek.

Sonja’s rijkdom

Er is door Abeltje een boek geschreven over de troebele relatie met haar dochter en daar doet ze overal uitgebreid haar verhaal over. De samenvatting? Sonja heeft nadat ze succesvol werd nooit meer naar die vrouw omgekeken.

De moeder van Sonja heeft niet eens ooit iets leuks gekregen van Sonja, ondanks dat zij multimiljonair is, vertelt ze in de Weekend. “Nee, ik heb nooit mogen delen in haar rijkdom. Eén keer – en dat was ook gelijk de laatste keer – mocht ik naar Ibiza komen en in haar huis slapen.”

Nooit meegedeeld

Toen hadden ze twee jaar contact met elkaar, vertelt Abeltje. “Dat was het, ik heb nooit meegedeeld in haar vermogen. Maar dat was goed hoor. Ik bedoel, daar ben ik ook helemaal niet op uit. Dat geld doet me niks.”

Wat Abeltje het allerergste moment vond? Dat ze niet op Sonja’s bruiloft met Jan Reus mocht komen. “Ik had mijn koffertje al gepakt om naar Ibiza te gaan. Maar nee, ik werd niet uitgenodigd. Mijn andere twee kinderen zagen mijn verdriet niet, die hadden vooral zin om te gaan. Op dat moment ben ik in elkaar gezakt.”

Aankloppen

En nu, al die jaren later, haalt Abeltje haar gram door uit de school te klappen in een boek. Wat als Sonja het nu alsnog wil bijleggen? “Ze mag binnenkomen, maar een relatie zit er niet meer in, daarvoor is er te veel gebeurd.”

“Ik kies nu voor mezelf. Anders gaan we toch weer op een dag naar die ouderverstoting. Ik ga mezelf niet in allerlei bochten wringen om die verstandhouding goed te houden. De koek is op.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het schandalig dat de moeder van Sonja Bakker zo uit de school klapt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen