Mariska van Kolck stopt met kaartjes knippen bij show Fred van Leer

Wat als je musicalactrice bent maar geen enkele productie je boekt? Mariska van Kolck besloot uitzendwerk te gaan doen. Maar het kaartjes knippen bij Fred van Leer is nú verleden tijd…

Mariska van Kolck en Fred van Leer © NPO

Mariska van Kolck had het vorig jaar behoorlijk zwaar; niet alleen vanwege het overlijden van haar ex-man en de financiële misère waar ze daardoor in terechtkwam, maar ook door het uitblijven van theaterklussen. Ze stond in de herfst kaartjes te scannen bij het evenement Fred & Friends van stylist en tv-persoonlijkheid Fred van Leer.

Kaartjes knippen

Er ontstond daardoor een bizarre situatie, vertelde Mariska eind vorig jaar nog in De Telegraaf. “Een fan stapte op me af en vroeg: ’Hé Maris, wat doe jij nou hier?’ Zij plaatste mij op een voetstuk als musicalactrice die het publiek toezingt en nu stond ik ineens aan de andere kant. Ik heb daar achteraf wel om gehuild.”

“Maar ja, de kachel moet branden en er moet brood op de plank. Ik gaf er een draai aan door te stellen dat ik dit speciaal voor Fred deed, maar dat was natuurlijk niet de waarheid. Ik nam alles aan, ook als ik daardoor de ene dag zelf bij een première over een rode loper liep en een paar uur later ergens jassen stond op te hangen.”

Hoe gaat het nu?

Hoe gaat het nu met Mariska? Staat ze komende herfst wéér kaartjes te knippen bij Fred? Ze vertelt in de Party: “Ik werkte mee met het ingehuurde securitybedrijf en hielp inderdaad ook met toegangsbewijzen. Al met al waren het moeilijke tijden. Wat het lastig maakte, was dat mensen mij herkenden en me vroegen wat ik daar aan het doen was.”

“Ik maakte er dan maar geintje van door te vragen of ze mijn lege bankrekening soms wilden zien. Of ik zei dat ik het speciaal voor Fred deed. Het was ongemakkelijk, omdat er ook bezoekers tussen zaten die met mij op de foto wilden. Maar het was wat het was, ik accepteerde het. Op dat moment was dat gewoon even mijn leven.”

Geen schaamte

Mariska bikkelde om brood op de plank te krijgen. “Ik schaam me er niet voor. En mijn kinderen hebben het ook gezien, dat mama hard werkte om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. De jongens zagen mij om zes uur opstaan, omdat ik om zeven uur in Hilversum moest beginnen als receptioniste, waarna ik ’s avonds pas om half zeven thuiskwam.”

“Dat was voor mij ook een stukje bijdragen aan hun opvoeding: niet thuis op je luie kont gaan zitten, maar gewoon hard werken om geld te verdienen. Vooral niet denken dat het je allemaal aan komt waaien, want zo werkt het niet.”

En nu? Nu heeft Mariska weer een rol te pakken in een musical, namelijk Saturday Night Fever. “Dat hoort een beetje bij mijn vak: het is vaak hollen of stilstaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mariska van Kolck is uitzendwerk gaan aannemen toen ze geen theaterklussen meer had. Voorbeeld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen