Soundos El Ahmadi krijgt sneer van Angela: ‘Notoire stoorzender’

Soundos El Ahmadi doet ontzettend haar best om een leuke sidekick van Sophie Hilbrand te zijn, maar haar talkshowoptredens wekken helaas weinig enthousiasme bij Angela de Jong.

Soundos El Ahmadi en Angela de Jong © NPO

Er is heel wat herrie ontstaan over het interview dat Sophie Hilbrand gisterenavond heeft gehouden met Soumaya Sahla. Niet alleen vinden sommigen – Geert Wilders voorop – het ongepast dat zij een veroordeelde ex-terrorist van de Hofstadgroep aan tafel uitnodigt, maar ook vinden veel mensen het vraaggesprek buitengewoon ondermaats.

Sneer aan Soundos

Angela de Jong is het daarmee eens. Het hielp volgens haar niet mee dat het een-op-een-gesprek was, schrijft ze in haar AD-column. “Op Soumaya’s verzoek, Sophie zei het nadrukkelijk, was de tafel ‘leeggeveegd’.”

Dan deelt Angela en passant een sneer uit aan de tafeldame van dienst: “Ik haalde in eerste instantie even opgelucht adem want dat betekende dat notoire stoorzender Soundos El Ahmadi niet nóg een gesprek kon verpesten door steeds maar weer over zichzelf te beginnen.”

Scherpere geesten

Máár, zo vervolgt Angela: “Het hield helaas ook in dat scherpere geesten Hugo Borst en Raymond Mens zich op de publieke tribune zichtbaar zaten te verbijten tijdens de ellenlange monologen van Soumaya.”

Die heren hadden volgens haar veel beter gewoon aan tafel kunnen zitten. “Het leverde humoristische camerashots op, die het kijken naar dit verschrikkelijke gesprek nog enigszins draaglijk maakte, maar ik had die twee liever aan tafel gezien zodat er in elk geval nog iemand een kritische vraag durfde te stellen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen