Mariska van Kolck: ‘Ook ik wil een Oekraïens gezin opvangen!’

Wat Linda de Mol kan, kan Mariska van Kolck ook. Ze is naar eigen zeggen voornemens om een Oekraïens gezin op te vangen in haar woning. Maar dan moet wel eerst haar zoon het huis uit.

Mariska van Kolck © BNNVARA

Mariska was veertien jaar lang getrouwd met de in Duitsland geboren Knut, maar die relatie liep in 2011 op de klippen: hij had zijn minnares zwanger gemaakt. Ze heeft twee kinderen, waarvan er nog eentje thuis woont. Als die ook uit huis is vertrokken, dan wil Mariska op zolder een soort azc beginnen.

Azc op zolder

Ze ziet het al helemaal zitten, vertelt Mariska in de Party. “Wat ik met mijn jongens besproken heb, is dat ik op de bovenverdieping een gezin uit Oekraïne wil opvangen. Zolang Vincent nog thuis is, is dat lastig, maar zodra hij op eigen benen staat, is dat het eerste wat ik ga doen.”

Voorlopig ziet het er echter niet naar uit dat zoon Vincent (20) uit huis gaat. Hij is namelijk net weer terug. “Mijn jongste zoon is weer terug nadat hij op kamers heeft gewoond. Hij vindt dat heel fijn, want dat is kostenbesparend, haha.”

Kikker

Mariska vertelt in het blad ook nog uitgebreid over de kikker die ze laatst bij haar voordeur vond. “Ik vond het echt zo bizar, die kikker. Maar ook eng, want dat beest heeft zeker drie kwartier voor mijn deur gezeten en deed met zijn kleine pootjes tevergeefs zijn best om de deur van mijn huis open te maken.”

Misschien is het wel een teken dat ze haar deuren moet openen voor vluchtelingen. “Ik ben helemaal niet zweverig, maar het was wel dat ik dacht: waarom gebeurt dit en waarom is die kikker zo ontzettend bezig om bij mij naar binnen te komen?”

Filmpje

Het kikkerfilmpje:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u van BN'ers die te koop lopen met hun hulp aan Oekraïense vluchtelingen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen