Raymond Mens krijgt ruzie bij Sophie & Jeroen: ‘Echt k*tverhaal!’

Raymond Mens heeft achter de schermen van de talkshow Sophie & Jeroen ruzie gekregen met Soumaya Sahla. “Ik zei dat ik het een k*tverhaal vond en toen werd ze heel erg fel.”

Raymond Mens en Soumaya Sahla © SBS 6

Het is volgens Geert Wilders een regelrechte schande dat Soumaya Sahla, die drie jaar in de gevangenis zat voor lidmaatschap van een terroristische organisatie, dinsdagavond in de talkshow van Sophie Hilbrand zat. Ze is jarenlang actief geweest voor de VVD, maar die partij heeft haar geroyeerd en nu wil ze haar politieke carrière terug.

Bizarre ervaring

Soumaya hield bij Sophie een nogal warrig verhaal en veel sympathie heeft ze er niet mee opgewekt. Raymond Mens, die zelf ook actief is geweest voor de VVD, zat eveneens in de studio, maar mocht niet aan tafel zitten. Soumaya had namelijk bedongen dat de tafel leeggeveegd zou worden voor haar.

Hoe heeft Raymond dit allemaal ervaren? Hij vertelt in Vandaag Inside: “Ik heb het ervaren als bizar. Er werd wel keurig van tevoren gemeld door de redacteur dat wij dan even van tafel moesten. Nou, als zij dat zo willen, dan mag dat wat mij betreft. Ik had nog wel het idee dat wij dan nog iets konden zeggen, maar dat was helemaal niet meer zo.”

K*tverhaal

Raymond heeft achter de schermen gesproken met Soumaya. “Ja, eventjes vooraf. Toen kwam ze zo van: ‘We moeten zo even praten, leuk je te ontmoeten!’ Ik dacht: charmante vrouw, ik ben benieuwd. Maar na afloop stonden we even te praten, ze dronk een wijntje en zei: ‘Wat vond je ervan?’”

En toen? “Ik zei: ‘Ja, ik wil niet lullig doen, maar ik vond het een k*tverhaal.’ Toen werd zij in één keer ontzettend fel en zei ze ook: ‘Ik zie het al! Je bent geen VVD’er, jij bent vast een PVV’er en jij accepteert de rechtsstaat niet!’”

‘Ze maakt een fout’

Een domme opmerking, vindt Raymond. “Zij maakt continu de fout dat als je je straf hebt uitgezeten, dat je dan vervolgens weer in één keer alles op kan eisen, bijvoorbeeld iets bij de VVD.”

“Zij is veroordeeld geweest voor lidmaatschap van een terreurgroep. Dan kan ze wel zeggen dat ze daar gezellig aan het bingoën was, maar meestal ben je dan bezig om ontwrichtende dingen te doen om onze samenleving te schaden. (…) Ook al heb je je straf uitgezeten, dan is het nog de vraag of mensen jou kunnen vergeven.”

Manipulatief

Studiogast Wouter de Winther, sterjournalist van De Telegraaf, is ook niet onder de indruk van Soumaya. “Zij maakt op mij de indruk van een manipulatieve vrouw. Ze heeft denk ik een vermogen om mensen in te pakken.”

“Je krijgt de indruk dat ze haar leven heeft gebeterd. Maar inderdaad, ook in de contacten die onze redactie met haar heeft gezocht en die Raymond met haar heeft ervaren, krijg je niet heel erg het idee van iemand die heel erg stabiel is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sophie & Jeroen veegde tafel leeg op verzoek van Soumaya Sahla. Goed?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen