Glennis Grace onthult nu álles: ‘Dit heeft Fred van Leer mij geflikt’

Glennis Grace onthult voor het eerst in detail waarom ze na haar Jumbo-terreur zo boos was op Fred van Leer. De stylist beloofde aanvankelijk namelijk om haar te steunen. “Echt faya.”

Glennis Grace en Fred van Leer © RTL 4, SBS 6

Vlak nadat ze zo vreselijk tekeerging in de Jumbo werd Glennis Grace echt van álle kanten gecanceld, zelfs door haar goede vriend Fred van Leer. Hij wilde niet meer dat ze kwam optredens tijdens zijn evenement Fred & Friends. Ze was daardoor ‘helemaal naar de klote‘. Vijf maanden later haalde zij bij Jinek naar hem uit, en sloeg hij terug via Insta.

‘Ik word gecanceld’

Hoe is het zo ontzettend misgelopen tussen deze voormalig goede vrienden? Glennis vertelt het nu voor het eerst uitgebreid in de talkshow Real Talk. “Ik weet nog dat ik hem belde. Ik zei van: ‘Ik word nu gecanceld. De ene na de andere cancelt mij.’ En hij was natuurlijk een heel goede vriend van mij.”

Ze vervolgt: “Ik weet niet of ik nu te veel ga zeggen, want mensen worden zo snel boos, maar het is niet vanuit mijn persoon boos bedoeld, maar ik vind wel dat ik kan zeggen hoe het ging en hoe het voelde voor mij. ‘Nee, ik ga jou nooit laten vallen. Ik wil dat jij met mij het podium op komt, ik hou je hand vast en let’s go.’”

Sowieso faya

Op dat moment vreesde Glennis al dat Fred zich niet aan zijn woord zou houden. “Ik had toch in m’n achterhoofd van: jawel, ik weet dat jij ook met zakelijke belangen te maken hebt, dus dit gaat sowieso faya zijn en dat gebeurde ook. Een week later was dat helemaal weg en the rest is history.”

Het steekt Glennis dat dit soort ‘vrienden’ nooit bij haar zijn langsgekomen en alles opeens via managers ging. “Er is niemand bij mij aan de deur gekomen. Niemand van de mensen die voor mij heel persoonlijk waren, die bij mij over de vloer kwamen, waar ik kerst mee heb gevierd, waarvan ik kinderen heb zien opgroeien.”

‘What the f*ck’

Het doet Glennis pijn. “Niemand van hen of waar ik een jarenlange vriendschap mee heb gehad is bij mij aan de deur geweest van: luister Glen, ik ga je nu even door elkaar schudden, what the f*ck heb je gedaan, I love you, máár ik moet iets doen wat ik niet wil doen.”

Het is vooral de toon die de muziek maakt, aldus de zangeres. “Als je het me op een bepaalde manier persoonlijk had verteld, dan had ik alle begrip gehad, maar dit ging via andere mensen en mensen die een mening hadden en persoonlijk niks met mij te maken hadden. Dat vond ik persoonlijk denk ik het allerergste.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Fred van Leer een matennaaier?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen