Maxime Meiland krijgt trap na: ‘Weg is haar geloofwaardigheid!’

Maxime Meiland krijgt een flinke trap na van de tegenpartij nu de zaak tegen haar vermeende verkrachter is gesloten. “Haar geloofwaardigheid is naar een nieuw dieptepunt gezakt!”

Maxime Meiland en Peter Schouten © SBS, RTL

Vanwege de controverse over haar biografie besloot Maxime Meiland in januari alsnog aangifte te doen van een verkrachting die volgens haar heeft plaatsgevonden in de zomer van 2010. Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek afgerond en het blijkt na 13,5 jaar lastig om vast te stellen of er sprake was van dwang. De zaak is daarom gesloten.

Zaak gesloten

Wat zegt het OM? “In het onderzoek is aangeefster gehoord, zijn overhandigde stukken gelezen en zijn meerdere getuigen gehoord. Dit onderzoek heeft geen informatie opgeleverd die de aangifte op het punt van dwang ondersteunt. Het Openbaar Ministerie komt daarom niet tot een verdenking van verkrachting.”

Maxime zou een procedure kunnen beginnen om het OM tóch zo ver te krijgen om te gaan vervolgen, maar dat doet ze niet. Ze laat op Instagram weten: “Als iets niet hard gemaakt kan worden na 13 jaar vanwege te weinig bewijs betekent het niet dat het niet gebeurd is.”

Geloofwaardigheid

Peter Schouten, de advocaat van de man die door Maxime wordt beschuldigd van verkrachting, reageert in RTL Boulevard: “Zeker na deze beslissing van het Openbaar Ministerie zal iedereen toch ook weer zien dat de geloofwaardigheid van Maxime Meiland tot een dieptepunt begint te dalen.”

“Maar het is ook triest voor mijn cliënt, omdat er natuurlijk altijd mensen zullen blijven denken: waar rook is, is vuur. En dat is juist het gevaar van dit soort beschuldigingen.”

Klap in gezicht

RTL Boulevard-host Eddy Zoëy vraagt zich af in hoeverre Maxime blij is met het oordeel van het OM. “Kijk, dat woordje dwang dat wordt dan heel belangrijk hierin gevonden, hè? Er is dan geen bewijs omdat je geen dwang kunt vinden, maar dat is dan wel een klap in het gezicht van Maxime Meiland.”

Advocate Clarice Stenger denkt dat het slim is dat Maxime niet verder procedeert. “Ja. Dat is het probleem in zedenzaken. Het bewijs is heel lastig en op het moment dat uit die getuigenverklaringen de dwang niet volgt, dan is de kans heel klein dat je daar succes mee boekt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Maxime Meiland te ver is gegaan met het beschuldigen van de man?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen