Thijs Römer bevestigt juice dat zijn geld op is: ‘Wat een valsigheid’

Thijs Römer bevestigt de juice van Yvonne Coldeweijer dat zijn geld op is en dat hij de schadevergoeding aan zijn slachtoffers dus niet kan betalen. “Wat een valsigheid”, zegt zijn advocaat.

Thijs Römer © RTL

Hoewel hij al een maand in de bak heeft gezeten, moet Thijs Römer ook nog dokken voor het online misbruiken van drie minderjarige meisjes. Hij is zijn slachtoffers een schadevergoeding van in totaal ruim 13.600 euro verschuldigd, maar heeft dit tot dusverre niet betaald. Yvonne Coldeweijer onthulde vanochtend de reden waarom: geldproblemen.

Valsigheid

Zijn advocaat Bénédicte Ficq bevestigt dat nu aan RTL Boulevard. “Wat een valsigheid in deze wereld. Iedereen die niet kan betalen en onvoldoende reserve heeft, zoals mijn cliënt, kan een betalingsregeling aanvragen bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Dat komt iedere verdachte toe.”

Het hele juridische proces heeft Thijs ongelooflijk veel geld gekost. “Deze zaak heeft heel erg op de inkomsten gedrukt, het is niet een kwestie van niet willen, maar van niet kunnen. Hij kan het gewoon niet in één keer voldoen. Hij vindt dat heel vervelend, als hij het had kunnen betalen, had hij dat gedaan.”

Teleurgesteld

Wat vinden zijn slachtoffers ervan? Advocaat Maartje Schaap: “Het is teleurstellend. Het is inmiddels al een lang proces. Hij heeft het beroep ingetrokken en dan weet je dat zowel de straf en schadevergoeding vaststaat.”

“Maar hij heeft niets laten horen over de schadevergoeding en laat het erop aan komen dat ik vraag wanneer ze de schadevergoeding gaan betalen. Er is kennelijk geen geld om het te betalen en dat vinden mijn cliënten erg vervelend.”

Wat zegt Yvonne?

Volgens RTL Boulevard hoeven de slachtoffers zich geen zorgen te maken. “Wanneer hij niet op tijd de schadevergoeding betaalt, zal de Staat het bedrag uiteindelijk voorschieten.”

Wat vindt Yvonne ervan? Zij wijst er op haar besloten juicekanaal op dat Thijs uit een vermogende familie komt. “Dus iets zegt me dat hij zich er wel lekker makkelijk van af maakt!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tijd dat Thijs Römer een gewoon baantje gaat zoeken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen