‘Het is naar om te zien hoe Maxime Meiland haar macht misbruikt’

Maxime Meiland schrok er flink van toen de man die zij beschuldigt van verkrachting opeens een zaak tegen haar aanspande. Hij profiteert van een nogal fanatieke advocaat. Hoe komt dat?

Maxime Meiland © YouTube

Het is een van de hoofdonderwerpen van de biografie van Maxime Meiland: haar vermeende verkrachting. Een man wordt er in haar boek van beschuldigd een verkrachter te zijn, maar hij ontkent dat ten stelligste en besloot te gaan procederen tegen de realityster. Het OM heeft de zaak gesloten, maar er loopt nog wel een bodemprocedure.

Fanatieke advocaat

De door Maxime beschuldigde man profiteert ervan dat hij een advocaat heeft die nogal fanatiek in de wedstrijd staat, namelijk Peter Schouten, een van de vroegere beste vrienden van Peter R. de Vries. “Ik vind dit een heel belangrijke zaak, zo belangrijk dat ik pro deo voor hem werk”, verklaart hij zichzelf in de Volkskrant.

Waarom dan? “Dit soort beschuldigde mannen hebben niet alleen last van de verontwaardiging dat zij vals worden beschuldigd, maar worden ook door heel veel mensen met de nek aangekeken. Zij komen in een isolement terecht, raken kennissen, vrienden en familieleden kwijt.”

Machtsmisbruik

Peter stoort zich aan vrouwen als Maxime. “Ik vind het seksistisch om te denken dat vrouwen altijd de waarheid vertellen, er zijn ook veel valse aangiften. Het is naar om te zien hoe Maxime haar macht als ster misbruikt om het verhaal van haar boek overal onder de aandacht te brengen.”

Je kunt niet zomaar zonder bewijs iemand beschuldigen, benadrukt hij. “Maxime Meiland had dertien jaar geleden aangifte kunnen doen, of voor het verschijnen van haar boek. Iemand publiekelijk beschuldigen is de giftige rand van de vrijheid van meningsuiting.”

Huildagen

Maxime zelf komt ook aan het woord in de krant. Zij zegt dat ze zich rot schrok toen bleek dat de man die zij beschuldigt een zaak tegen haar aanspande. “Het drong niet meteen tot me door wat er boven mijn hoofd hing.”

“Ik was geïrriteerd en dacht: ik heb zijn naam niet eens genoemd, hoe kan hij mij nou aanklagen? Pas later begreep ik dat ik weleens kon gaan verliezen. Toen heb ik een paar huildagen gehad.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de vermeende verkrachter van Maxime Meiland de zaak nu ook moet laten rusten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen