Maan ziet comeback floppen, AD kraakt haar af: ‘Dit is zeldzaam’

Het is allemaal ontzettend pijnlijk: Maan de Steenwinkel wordt getroffen door hetzelfde probleem waar André Hazes jr. mee kampt. “Haar comeback is absoluut geen succes.”

Maan de Steenwinkel © NPO

André Hazes jr. hoopte met zijn lange afwezigheid op een soort Adele-effect: ontastbaar worden door je heel lang niet te laten zien. Zijn comeback is echter genadeloos geflopt, omdat niemand zijn nieuwe sound leuk vond. Hetzelfde gebeurt nu met Maan de Steenwinkel. Ze is héél lang weggeweest, is nu terug met een nieuwe sound en ook die slaat niet aan.

‘Dit is zeldzaam’

Het AD zet nu wel héél fijntjes uiteen waarom haar comeback geen succes is. ‘Maan had alle aandacht voor comeback, maar die is geen succes: lied met nieuwe sound haalt hitlijsten niet’, luidt de kop van een artikel in de krant.

Haar nieuwe lied Paranoia is ruim drie weken uit en heeft geen enkele grote hitlijst gehaald, meldt het dagblad. “Een zeldzaamheid voor een van de grootste zangeressen van Nederland. Radiozenders draaien het nummer weinig en het bleef buiten de top 50 op Spotify.”

Helemaal paranoia

Maan maakte altijd van die vrolijke niets-aan-de-hand-liedjes, maar nu doet ze opeens alsof ze zo’n enorm zwaar leven heeft als megaster en dat ze zo vreselijk veel last heeft van de roddelpers. Paranoia wordt ze ervan. Kennelijk.

Een ‘duistere’ sound, noemt het AD het. “Paranoia heeft de Top 40 en de Single Top 100 niet gehaald, voor liedjes van Maan vrij zeldzaam. Het nummer kwam niet in de top 50 van meest gestreamde nummers op Spotify en staat momenteel niet meer bij de eerste 200 plekken.”

Niet op radio

Tot overmaat van ramp wordt Paranoia ook al niet gedraaid op de radio. Veel promotie heeft ze er niet voor gedaan. Wel hoopt ze een hele clubtour uit te verkopen.

“Omdat ze zei dat haar eerdere muziek niet meer bij haar past, is het onduidelijk wat ze daar gaat zingen. Ze riep fans op zich te laten verrassen. (…) Geen van de concerten is in elk geval meteen uitverkocht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Maan haar eigen sterrenstatus een beetje overschat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen