Giel de Winter reageert op stevige kritiek collega Angela de Jong

Giel de Winter (32) reageert op de felle kritiek die hij heeft gekregen van AD-mediajournalist Marcus den Blanken, de collega en sparringpartner van Angela de Jong. “Ja, ik vind het moeilijk.”

Giel de Winter © Telegraaf

Marcus den Blanken vindt Giel de Winter een typisch voorbeeld van de generatie contentmakers die van start gaat op YouTube en geen kritiek kan verdragen als het échte werk begint. “Als er kritiek komt op dat programmaatje Het Jachtseizoen, dan is het meteen van: ‘Maar kijk hoe geweldig het is!!!’”

Giel reageert

Wat vindt Giel van die kritiek? “Eerlijk”, zegt hij voor de camera van Telegraaf TV.

Voor de allereerste keer erkent Giel dat hij inderdaad niet zo goed teken kritiek kan. “Ik vind dat denk ik ook moeilijk. Ik denk dat het gewoon een stukje onzekerheid is ook. Kritiek is denk ik ook gewoon altijd heel lastig om daarmee om te gaan. Ik wil dat ook heel graag leren. Sorry, ik word gebeld.”

De verslaggever van dienst: “Angela de Jong?”

Giel: “Nee, hahaha.”

Passie

Dat niet tegen kritiek kunnen heeft misschien ook te maken met zijn passie, aldus Giel. “Ik denk dat ook gewoon de passie erin zit en natuurlijk is het dan lastig dat je kritiek krijgt, maar kritiek mag je geven en ik denk juist dat het iets heel moois is.”

Al met al is het natuurlijk wel positief dat Giel wat meer openstaat voor zijn critici. “Je mag mijn werk honderd procent beoordelen. Ik denk dat het gewoon een stukje passie is.”

Fragment

Het interview met Giel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Giel de Winter zette zich lange tijd neer als de revolutionair van de mediawereld. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen