Giel de Winter moet mogelijk weg bij SBS 6 na vreselijke kijkcijfers

Hè, wat vervelend nou voor Giel de Winter: het zou zomaar kunnen dat SBS 6 hem de toegang tot het massamedium televisie gaat ontzeggen. “Eén grote kijkcijferhorror.”

Giel de Winter © SBS 6

Inmiddels is Giel de Winter alweer 34 jaar, maar jaren geleden was hij echt een vernieuwer op het gebied van online programmaatjes. Het grootste wapenfeit van hem en zijn collega’s is nog altijd Het Jachtseizoen, maar dat blijkt toch meer iets voor op YouTube te zijn. De tv-versie op SBS 6 heeft deze lente namelijk schrikbarend slecht gedraaid.

Niet in top 100

De grote finale van de tv-Jachtseizoen, met daarin Dafne Schippers en Gregory Sedoc als kandidatenduo, wist afgelopen donderdag nog geen 200 duizend kijkers te vermaken op SBS 6 en dat zou zelfs voor YouTube aan de magere kant zijn.

Tina Nijkamp, de kijkcijferautoriteit van Nederland, moet als ze de kijkcijfers van Giel ziet altijd direct heel hard huilen. Nou ja, bij wijze van spreken dan. “Het was één grote kijkcijferhorror voor SBS 6 want de laatste nieuwe (!) aflevering van Het Jachtseizoen staat ook NIET in de top 100 en haalt dus geen 200 duizend kijkers”, schrijft ze op haar analysekanaal.

Terug op tv?

De kans is groot dat John de Mol nu de tv-sleutels van Giel afpakt, aldus Tina. “Komt Het Jachtseizoen terug voor een nieuw seizoen? Weet niet hoe het contract eruitziet met Giel de Winter, maar beter lijkt een ander format uit te proberen. Hier is de rek totaal maar dan ook echt totaal uit.”

SBS 6 zal nog liever Kim-Lian van der Meij terughalen uit haar Zweedse hut dan weer iets met Giel te ondernemen. “Ik vermoed dat SBS 6 zegt: ‘Hier stoppen we maar even mee’, want het is ook nog eens een heel duur programma”, vult ze aan in haar podcast Tina’s TV Update.

150 duizend

Hoe duur is zo’n aflevering van Het Jachtseizoen dan? “Het kost wel denk ik zo’n 150 duizend euro per aflevering en dat is natuurlijk niet niks.”

Nou ja, voor Sylvie Meis is het niks, die lacht erom, maar voor de SBS 6-top is het best een hoop. “Dat is twee keer zoveel als wat Chateau Meiland kost en daarom denk ik dat SBS 6 zegt: ‘Nou, Giel, ga jij maar wat andere formats bedenken, voorlopig zetten we deze even in de ijskast.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Giel de Winter een mediamaker die u graag volgt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen