Irene Moors wekt woede op: ‘Je moet niet raar met mij gaan doen!’

Irene Moors, een tv-ster van weleer die ietwat verbitterd is geraakt, wekt flink wat woede op bij Jan Uriot. De sterjournalist van Privé vindt haar heel erg vals. “Ga niet raar met me doen!”

Irene Moors en Jan Uriot © RTL, Telegraaf

De zure houding van Irene Moors jegens de media is best begrijpelijk. Ze trok jaren geleden de stekker uit haar zondagse hitshow op RTL 4 om aan de slag te gaan voor SBS 6 en dat is – niet geheel verrassend – slecht afgelopen. Waar haar oud-tv-maatje Carlo Boszhard nog altijd een A-ster is, ligt Irene’s tv-carrière in de vangrail. En daar word je niet vrolijk van.

Irene boos op alles

Irene voelt zich kennelijk miskend door alles en iedereen, want haar hele aura straalt verbitterdheid uit. Ze wálgt van de juicekanalen en zelfs de veel mildere Angela de Jong wil ze geen aandacht geven. En wat ze van de kritiek vindt op haar sjoelbakgeram in de tv-flop van Marieke Elsinga? Onterecht!

En nu is de gevallen presentatrice weer boos over een artikeltje in De Telegraaf. ‘Irene Moors: ’Het boek Carlo is voor mij gesloten’’, kopte de krant van de week. Nou, dat leverde een hele serie boze Instagram-stories op van Irene. “De kop is suggestief”, mopperde ze. En: “Wat is er aan de hand in medialand? Niet zelf denken, klakkeloos overnemen!”

Jan reageert

Privé-sterjournalist Jan Uriot is de schrijver van dat Telegraaf-artikel en verbaast zich over de stelling van Irene dat zijn kop suggestief zou zijn. “Ik was bij de première van The Bodyguard en daar heb ik haar gesproken. Dat was drie weken geleden”, vertelt hij in de rubriek Wat Vindt Jan.

Hij vervolgt: “In de tussentijd heeft Carlo Boszhard een column geschreven waarin hij zegt van: ‘Nou, ik ga weer met Irene aan de gang.’ Maar wat vertelde ze mij daar dus inderdaad twee weken ervoor? Ze zei: ‘Het boek van Carlo is gesloten. We hebben dertig jaar samengewerkt, ik hou van ronde getallen.’”

‘Niet raar doen!’

Jan schreef dat niet gelijk op in de krant. “Totdat Carlo met die column kwam. Toen dacht ik afgelopen maandag: ik zet het even in de krant. En dan weet Irene natuurlijk dóndersgoed, als je al zo lang in het vak zit, dat als je tegen mij zegt: ‘Het boek van Carlo is gesloten’, dat dát de kop gaat worden boven het artikel.”

Hij vervolgt: “Dat vond zij suggestief en uit z’n verband getrokken. Niks uit z’n verband getrokken! Het zijn haar woorden. Dan moet je niet raar met me gaan doen natuurlijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Irene Moors een zure meid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen