Van Wendy naar Wilders: Angela de Jong wil column over politiek

Kan de vlag al uit in Hilversum? Kunnen Wendy, Gordon, Linda en consorten een feestje organiseren? Angela de Jong wil haar column over televisie inruilen. “Ik wil een politieke column.”

Wendy van Dijk, Angela de Jong en Geert Wilders © NPO, SBS

Angela de Jong wilde er vorig jaar al bíjna de brui aan geven, maar ze heeft het nog ietsjes uitgesteld: ze wil haar column over televisie inruilen voor eentje over de politiek. Er gloort dus licht aan het eind van de tunnel voor de sterren op het Mediapark. Het is niet de vraag óf, maar wannéér ze met die immer gemene stukjes over de tv stopt.

Angela naar Binnenhof

Er komt een switch aan, zegt Angela in de talkshow Een Eerlijk Gesprek. “Ik moet zeggen: vorig jaar was ik er meer mee bezig. Toen had ik wel echt even een poosje dat ik echt dacht: ik doe het nu ruim vijf jaar, misschien is het tijd voor wat anders. Ik vind politiek ook wel heel leuk merk ik de laatste tijd aan mezelf. Vooral alles wat op het Binnenhof gebeurt.”

Wat dan? “Gewoon dat hele gekonkel, het gedoe. Ik merk steeds vaker dat het hele parlementaire kringetje daar heel erg lijkt op de televisiewereld. Hoe belangrijk imago’s zijn, hoe anders de dingen achter de schermen kunnen zijn, hoe er gespind wordt en gedaan.”

Over tien jaar

Angela geeft aan dat het nog wel even duurt. “Ik denk altijd: als mijn jongste het huis uit is – dat duurt nog wel tien jaar – dan zou dat misschien nog wel een leuke kunnen zijn om daar eens rond te gaan lopen. Gewoon als een vlieg op de muur. Een beetje een buitenstaander, zoals ik nu ook in de televisiewereld ben.”

Ze besluit: “Een beetje kijken, een beetje dingen horen wat er is en beschrijven wat ik zie. Kijken wat ze doen en ze af en toe aanspreken op het feit dat wat ze doen echt belachelijk is. Nou ja, dat zou ik best wel leuk vinden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jong die over politiek gaat schrijven: strak plan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen