Eva Jinek in de bres voor Yvonne Coldeweijer: ‘Ze heeft vaak gelijk’

Yvonne Coldeweijer werd gisteren in de talkshow van Eva Jinek keihard gebasht door de Vlaamse tv-mevrouw Evi Hanssen. Zij vond echter geen steun bij haar gastvrouw: “Het klopt wel vaak, hè?”

Evi Hanssen, Yvonne Coldeweijer en Eva Jinek © RTL

Hypocrisie en leugens in de BN’er-wereld worden nu al een jaar lang keihard blootgelegd door Yvonne Coldeweijer. Veel mensen genieten ervan, maar er is ook kritiek op haar werkwijze. Eén van die critici blijkt de Vlaamse tv-mevrouw Evi Hanssen, die tegenwoordig één van de sidekicks is in de radioshow van Ruud de Wild.

Weinig fatsoen

Evi ging gisterenavond in de talkshow van Eva Jinek echt he-le-maal los op Yvonne, die zelf overigens niet aan tafel zat. Sterker nog: het was het onderwerp waarvoor ze te gast was. “Ik vind dat eigenlijk getuigen van heel weinig fatsoen dat je dat als jong iemand doet”, aldus de getergde presentatrice.

Waarom niet? “Omdat je denk ik niet kan inschatten dat je niet alleen een persoon raakt, namelijk ‘een bekend iemand met toch lekker veel geld en je kiest ervoor om in de media te staan’, maar dat je ook héél veel mensen daar rond raakt en dat getuigt vind ik niet echt van maturiteit. Wij hebben dat niet in Vlaanderen. Wij hebben ook geen paparazzi.”

Walhalla

Eva schrikt van die onthulling: “Wat een walhalla! Waarom wonen we daar nog niet?”

Evi: “We hebben wel roddelboekjes. Die checken nog wel even of het echt waar is. Misschien dat die nog wel iets te snel naar eigen zin iets publiceren, maar gewoon iemand die voor de camera zit en alle roddels – want dat is het, het is gebakken lucht…”

Niet helemaal waar, werpt Eva tegen. Yvonne heeft immers een belangrijke rol gespeeld in de onthulling van meerdere walgelijke BN’er-misdragingen, waaronder die van Glennis Grace en die van Lil Kleine.

“Vaak bleek het ook wel te kloppen, Evi, moet ik zeggen hè?”, aldus Eva.

Leonie ter Braak direct: “Ja. Yvonne Coldeweijer heeft het wel vaak bij het rechte eind gehad uiteindelijk.”

Griezelig

Evi vindt dat alleen journalisten over dit soort zaken mogen publiceren. “Wat ik een beetje griezelig vind is dat je zo iedereen een beetje het recht geeft om journalist te worden en spionnen te hebben. Dat we dan in een maatschappij komen waar iedereen maar gaat klikken en iedereen elkaar maar gaat beschuldigen.”

Voor het gemak gaat ze daarbij volledig voorbij aan het feit dat grote schandalen, zoals bijvoorbeeld die rondom The Voice, nooit aan het rollen zouden zijn gebracht zonder de juicekanalen. Sterker nog: die juicekanalen zijn er juist gekomen omdat traditionele showmedia als RTL Boulevard vooral druk waren met het beschermen van collega’s.

Eva: “Dit is wel hoe het werkt, bronnen melden zich met informatie. Dat zijn die spionnen inderdaad.”

Evi: “Ja, maar is dat gezond?”

Empathisch

Het lijkt erop dat Evi roddelen over publieke personen gewoon niet chic vindt. Dat mag, maar dat is natuurlijk iets van alle tijden, hoe naar ze het ook allemaal vindt. “Misschien ben ik er ook te empathisch voor dat ik me dit niet kan voorstellen als mijn job, omdat wij allemaal mensen zijn.”

Evi verlegt het probleem van de misdragende BN’er naar de boodschapper: “Ik denk soms van: het zou jouw vader maar eens moeten zijn die jouw moeder bedriegt en heel Nederland weet het. Het zou jouw broer maar eens moeten zijn aan de drugs en heel Nederland weet het. Ik denk dat zij misschien daar op dat gebied nog niet helemaal matuur is.”

Spionnen

Eva: “Ik ben nog steeds gefascineerd door het idee dat jullie én geen juicekanalen hebben én geen paparazzi. Of zijn alle Belgen in en in fatsoenlijk? Of zijn ze in en in saai? Wat is het? Een van beide moet het zijn!”

Een land zonder juicekanalen is maar saai, zegt Eva. Daarmee geeft ze natuurlijk toe een enorme juiceslurper te zijn. Evi antwoordt: “Nee, nee, er wordt wel geroddeld enzo. (…) Wat zij zou moeten doen is als ze dan toch spionnen heeft… Dan ga je naar de politie en dan kaart je dat aan.”

Politiek journalist Joost Vullings vindt dat onzin; moreel verwerpelijk gedrag van BN’ers is immers niet altijd strafbaar. “Niet alles is strafbaar natuurlijk. Het kan wel moreel verwerpelijk zijn. (…) Dat zijn wel dingen die relevant kunnen zijn.”

Evi: “Ik hoop gewoon dat haar karma zeer zuiver is, want dat kan wel eens terug in haar gezicht gaan slaan.”

POM

Overigens heeft Yvonne voor het eerst een uitgebreid en zeer openhartig interview gegeven aan Blendle-beroemdheid Alexander Klöpping en zijn sidekick. Dat interview kunt u onderstaand beluisteren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het bashen van Yvonne Coldeweijer terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen