Tina Nijkamp teleurgesteld in Viggo Waas: ‘Lekker intelligent dit’

Tina Nijkamp vindt het onnodig en een beetje dommig dat Viggo Waas haar afbrandt, terwijl hij aangeeft haar helemaal niet te kennen. “Lekker intelligent type”, sneert de tv-autoriteit.

Tina Nijkamp en Viggo Waas © RTL, NPO

Ze was jarenlang de zeer fanatieke zenderbaas van SBS 6: Tina Nijkamp. Tegenwoordig staat ze bekend als tv-autoriteit en haar analysekanaal als dé plek waar je nog terechtkunt voor de verse kijkcijfers van de avond ervoor. Ze is daarmee een belangrijke rol gaan spelen in de showmedia en om die reden heeft De Telegraaf haar binnengehaald als columnist.

Tina reageert

Toch hoort niet iedereen graag Tina praten. Zo heeft acteur Viggo Waas allemaal heel lelijke dingen over haar gezegd. Het opmerkelijke eraan? Hij zegt gelijktijdig helemaal niet te weten wie ze is. “Nee, man, die ken ik toch niet? Die is toch verschrikkelijk? Tina Nijkamp, ja dat lijkt me helemaal niks. Nu al.”

Wat vindt Tina nou van zo’n lelijke sneer? “Lekker positief en intelligent type die Viggo. Iemand cancelen zonder te weten over wie je het hebt 😂”, reageert ze.

Berichtje aan Viggo

Tina heeft besloten om een berichtje naar Viggo te sturen. Ze begrijpt niet dat dit soort mannen op deze manier te werk gaan. “Hi! Lees dat je me verschrikkelijk vindt, maar dat je me niet kent. Gezellig. Groeten. Tina.”

Het is niet duidelijk of Viggo op het berichtje van Tina gereageerd heeft, maar de kans is groot dat hij het helemaal niet gelezen heeft. Hij kent de ‘verschrikkelijke’ Tina immers helemaal niet.

Kijkcijferfetisjist

Overigens kan Tina doorgaans gelukkig op weinig negatieve reacties rekenen. Ze is hooguit een keer ‘kijkcijferfetisjist’ genoemd, namelijk door Gijs Groenteman, nadat ze te gast was in zijn talkshow. “Tina Nijkamp was hier ook een paar dagen geleden in de uitzending. Dat mens was helemaal door het dolle heen. Dat is een kijkcijferfetisjist.”

Hij sprak toentertijd ietwat cynisch over Tina. “Die vindt eigenlijk alles wat mooie kijkcijfers haalt mooi en alles wat slechte kijkcijfers haalt, vindt ze lelijk. En wij waren echt van een lelijk eendje veranderd in een mooie zwaan. En ze vond dat geweldig om er een keer bij te kunnen zijn.”

Achten en negens

Marcel van Roosmalen neemt Tina met een korrel zout, riep hij. “Ze ging cijfers gevend naar buiten. Achten en negens strooide ze om zich heen. Jij was wél een personality en ik ook. Samen waren we het helemaal.”

Tina was volgens hem lyrisch. “Ja. Ze zei: ‘We snakken naar trage televisie. Dat heeft Nederland dankzij jullie ontdekt. En jullie zijn beter dan Barend & Van Dorp. En Matthijs kan er niks van. Dat is een 7,5 en jullie zijn een 8,5.’ Toen dacht ik wel van: nou, wat gaat het hard.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen