Jan Kooijman hekelt Shownieuws na vraag aan manager: ‘Humorloos’

Jan Kooijman vindt het bizar dat Shownieuws een vraag aan zijn manager heeft gesteld over zijn taalgebruik op social media. Daar roept de 42-jarige papa van twee dat hij billen wil ‘chappen’.

Jan Kooijman © NPO

Het is B-ster Jan Kooijman gelukt om weer eens de publiciteit te halen. De veertiger is ontzettend actief op Threads (de X van Instagram) en roept daar de hele tijd dat hij billen wil ‘chappen’ (eten). Hij plaatst allemaal pikante foto’s van zichzelf en spreekt zijn volgers aan als ‘bilchappers’. Ook moedigt hij de mensen aan om te ‘chappen’.

Billen chappen

Jan bedoelt het allemaal met een knipoog, maar lang niet al zijn volgers zien er de humor van in. “Eerlijk gezegd, dat chappen, dat slaat toch nergens op? Laten we ons focussen op echt zinvolle en respectvolle interacties!”, zegt ene Floris bijvoorbeeld. En Narinda: “Mensen kennen geen schaamte meer in deze app.”

Shownieuws vindt het een beetje gek dat Jan allemaal van dit soort berichten online plaatst. Een redacteur heeft daarom een mailtje aan zijn manager gestuurd: “Wij kregen een aantal berichten doorgestuurd van mensen die Jan Kooijman op Threads volgen en wat opvallende berichten voorbij zag komen, waarin Jan spreekt over ‘billen chappen’.”

‘Wat bedoelt hij?’

De redacteur vraagt zich af wat een volwassen man als Jan hiermee wil bereiken. “Graag wil ik bij je checken of Jan wellicht gehackt is, en als dit niet het geval is, wat hij precies met deze berichten bedoeld en wat de reden ervan is dat hij dit online deelt? Ik hoor het graag, alvast bedankt!”

Shownieuws heeft er een artikel van gemaakt, ‘Vraagtekens bij volgers Jan Kooijman na pikante berichten’, en daarin is de reactie van de manager te lezen. De manager laat weten dat Jan de berichten zelf plaatst en niet gehackt is. “Zijn bedoeling laat hij verder in het midden.”

‘Joy’

Jan vindt het humorloos van Shownieuws, schrijft hij op Threads. “Joy… Als de humor weer ver te zoeken is.”

De danser verzoekt Luuk Ikink om hier bij RTL Boulevard geen aandacht aan te schenken: “Ehm, Luuk, zeg me dat jullie me niet zoiets gaan aandoen?!”

Luuk daarop: “😂😂”

Threads

Jan op Threads:

Post by @jankooijmagram
View on Threads

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Kooijman heeft het de hele tijd over billen chappen (eten). Grappig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen