Jan Kooijman wéér afgeslacht om zangkunsten: ‘Echt gênant!’

Jan Kooijman wordt behoorlijk door de mangel gehaald vanwege zijn plotselinge debuut als zanger. “Dit moet je niet doen, dit moet je niet willen, dit moet je gewoon niet doen. Vreselijk!”

Jan Kooijman © YouTube

De meeste mensen kennen Jan Kooijman nog altijd van Goede Tijden Slechte Tijden, maar hij heeft ook jarenlang gejureerd in dansprogramma’s op televisie. Sterker nog: dat doet hij op de Vlaamse televisie nog steeds. Nu heeft Jan besloten om ook te gaan zingen. Hij heeft het liedje Neem Me Mee uitgebracht.

Jan met lang haar

Volgens Jan zelf is zijn liedje heel erg on-Nederlands. Op de bijbehorende videoclip rent hij heel erg moeilijk door een bos heen. Veel mensen kijken er met kromme tenen naar. Nadat Jan al uitvoerig op de hak werd genomen op televisie, krijgt hij nu de online showbizzdiva Farja Farvardin (FawryNotSawry) over zich heen.

Farja in zijn programma De RoddelLoog: “Het was heel erg lang stil rondom Jan Kooijman. Ik ken hem van Goede Tijden Slechte Tijden en ik moet zeggen: in die tijd vond ik hem echt een knappe vent om te zien. Een goed lichaam, afgetraind… Maar nu niet meer. Met dat lange haar… Nee, hou op. Ik hou niet van mannen met lang haar.”

‘Dit moet je niet willen!’

Wat vindt hij van Jans liedje? “Sommige mensen denken: hou het lekker bij dansen, maar zelfs dat dansje dat hij hier doet vind ik al heel apart. Dit moet je gewoon niet willen.”

Farja weet niet wat hij erger vindt: het liedje of de videoclip. “Weet je wat ik altijd zo grappig vind? Bij zo’n videoclip komt natuurlijk zo’n hele crew kijken: cameraman, licht, geluid, mensen, productie, noem het maar op. En dat niemand van die mensen zegt: ‘Oké, waar zijn we mee bezig?’”

Bloedserieus

Jan heeft duidelijk de verkeerde afslag genomen, aldus Farja. “Dit moet je niet doen, dit moet je niet willen, dit moet je gewoon niet doen. Hou het gewoon bij hetgeen je kan. Hij bedoelt dit bloedserieus. ‘Neem Me Mee’… En dan ook in slow motion in bos aan het rennen. Naar de afgrond? Ja, ik vond het echt gênant.”

“Ga lekker solliciteren voor een nieuwe film ofzo. Knip je haar af, je bent echt nog geen lelijke man, je ziet er nog hartstikke goed uit voor jouw doen…”

Videoclip

De videoclip van Jan:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen