Jan Kooijman enorm afgekraakt na zangdebuut: ‘Geen aanwinst!’

Jan Kooijman begint aan een nieuwe carrière als zanger, maar niet iedereen is onder de indruk. Hij is gisterenavond enorm afgekraakt door twee deskundigen in het programma Shownieuws.

Evert Santegoeds, Jan Kooijman en Frits Huffnagel © Shownieuws

We horen in Nederland niet veel meer van Jan Kooijman, maar in Vlaanderen zit hij in de jury van Dancing with the Stars. Daar heeft hij afgelopen weekend ook zijn eerste single Neem Me Mee gelanceerd. Gisteren zat hij met een interview in zowel RTL Boulevard als Shownieuws. In dat laatste programma werd Jan behoorlijk afgekraakt.

On-Nederlands goed

Jan vertelt in het Shownieuws-item enthousiast over zijn liedje. “Heel veel mensen zeiden eigenlijk: ‘Ik kan het niet zo goed plaatsen, ik weet het eigenlijk niet zo goed.’ En heel veel mensen zeiden: ‘Het klinkt niet-Nederlands.’ En dat vind ik eigenlijk wel fijn. Niet dat ik tegen Nederlandse muziek ben, maar ik denk dat ik wel zocht naar iets anders.”

Voor Jan zelf is zijn muzikale carrière heel logisch. “Mijn eerste carrière was dat van professioneel danser. Ik ben eigenlijk opgegroeid met de wetenschap en de veronderstelling dat mijn eerste carrière eindig zou zijn. Daarom ben ik bijvoorbeeld heel veel gaan acteren en spelen en ben ik bijvoorbeeld ook muziek gaan maken.”

Kritiek op Jan

Heel lang vreesde Jan voor de reacties op zijn muziek. “Ik denk dat ik me misschien in het verleden ook veel te druk had gemaakt over wat mensen dan zouden zeggen als ik nu met muziek zou komen. Dat ze zouden zeggen: ‘Ah, daar heb je hem!’ Nu denk ik: ja, whatever wat mensen zeggen, dan zoek je het lekker uit en luister je er niet naar. Toch?”

Gelukkig doet kritiek Jan niet veel meer, want na zijn interview gingen de deskundigen in de Shownieuws-studio behoorlijk los. Frits Huffnagel: “Dat laatste heeft hij gelijk in, maar ik denk dat Chantal Janzen zou zeggen: ‘Wat kan die man dánsen.’”

Geen aanwinst

Evert Santegoeds: “Ja, dat denk ik ook. Daar had ik m’n stoel niet voor omgedraaid, denk ik. Het is een mooie clip, maar zijn zangstem is nou niet dat ik denk: dit is een aanwinst voor de Nederlandse muziekwereld. Neuh…”

William Rutten: “Ik vind het wel mooi dat hij er zelf van zegt: ‘Daar heb ik maling aan, dan luister je lekker niet.’”

Tooske Ragas: “Ik snap ook wel dat hij zegt: ‘Dat dansen houdt een keer op.’”

‘Goede acteur!’

Evert: “Ja, dat is zeker zo, maar of het dan zingen wordt, dat weet ik niet. Er komt ook een EP uit en elk nummer wordt ingeleid met een complete dansfilm, dus we gaan er nog veel meer van horen en zien ook, denk ik. Ja… Jan Kooijman als zanger…”

Frits plagend: “Een goede acteur.”

Videoclip

Het liedje van Jan:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen