‘John de Mol wil meer linkse mensen aan tafel bij Hélène Hendriks’

John de Mol vindt het belangrijk dat de nog kneedbare talkshow van Hélène Hendriks ook een links publiek aanspreekt, denkt mediacriticus Victor Vlam. “Daar heeft hij belang bij.”

John de Mol en Hélène Hendriks © SBS 6

Hélène Hendriks krijgt her en der de kritiek dat haar programma De Oranjewinter niet zo conservatief-populistisch is als Vandaag Inside, onder meer vanwege de keuze van gasten. Zo heeft ze een woeste Harry Vermeegen over zich heen gekregen, die het schandalig vindt dat Alexander Pechtold aan tafel mocht roepen dat de PVV ‘extreemrechts’ is.

Linkse SBS’ers

Mediacriticus Victor Vlam denkt dat Hélène moet oppassen dat ze niet te veel uit de pas loopt met het geluid van Vandaag Inside. “Het lijkt me inderdaad een extreem onverstandige zet. Veel mensen kijken naar VI/De Oranjewinter omdat deze programma’s een onderscheidend geluid hebben”, schrijft hij op X.

John de Mol zou dat volgens hem ook moeten zien, alleen: “Het belang van de zender loopt niet gelijk met het belang van het programma. De Mol wil denk ik voorkomen dat SBS linkse mensen van zich vervreemdt want ook die moeten zich geroepen voelen om naar de zoveelste talentenjacht te kijken die hij bedenkt.”

Minder rechts

Victor denkt dat Hélène’s talkshow gekneed wordt door de van de NPO afkomstige Talpa-bobo Frans Klein. “Wil de nieuwe SBS-baas Frans Klein De Oranjewinter een minder rechts profiel geven? Eerst was Marc van Ranst te gast, nu had Alexander Pechtold een zeer dominante rol aan tafel.”

Het zal hoe dan ook in opdracht van John zijn, besluit Victor. “Het is algemeen bekend dat John de Mol SBS heeft gekocht om een platform te hebben om zijn vele formats te etaleren voor eventuele internationale verkoop. Een politiek profiel past daar slecht bij. Hij wil niet dat alleen rechts Nederland kijkt naar 6 maar héél Nederland.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar doet Hélène Hendriks verstandiger aan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen