Wilfred Genee heeft moeite met slechte kaartverkoop: ‘Net Hazes?!’

Het lijkt Wilfred Genee niet lekker te zitten dat de kaartverkoop van het VI-evenement in de Ziggo Dome zo moeizaam is verlopen. “Er is echt wel een verschil met André Hazes jr.”

Wilfred Genee © SBS 6

Wilfred Genee gooit in Vandaag Inside zeer regelmatig de nieuwste merchandise van Vandaag Inside op tafel, maar daar ontstaat nu toch wat ongemak over. Volgens mediacriticus Victor Vlam is het tijd dat het programma écht een gebaar maakt naar de fans, en dat ze hun achterban niet puur en alleen gebruiken als een soort volgzame melkkoe.

VI-veiling

De mannen van VI zijn onder leiding van Wilfred aan het harken en in het kader daarvan stonden ze gisterenavond ook weer met z’n drieën in de Ziggo Dome, maar moeten ze hun grenzen niet wat beter bewaken? Ze hebben die zaal met pijn en moeite vol gekregen; op een zeker moment kon je voor een habbekrats twee kaartjes halen op VakantieVeilingen.

Slaat hun commerciële gretigheid niet een beetje door? Ze zijn nu toch gewoon precies hetzelfde als André Hazes jr. die met horten en stoten een zaal vol krijgt? Ja, eigenlijk wel, geeft Johan Derksen eerlijk toe. Hij vindt het ongemakkelijk dat ze de volkszanger op tv hebben uitgelachen, maar zelf óók een veilingsite moesten inzetten om de boel te vullen.

Niet als Hazes

Wilfred Genee lijkt er het meest mee te zitten. Elke keer als hij het woord VakantieVeilingen hoort, trekt hij een héél serieus gezicht en roept dan dat het allemaal al zo gepland was, vanaf het begin. “Ze dumpen die kaartjes dus niet sinds kort op VakantieVeilingen, maar sinds het begin. Sterk argument!”, sneerde debatexpert Lars Duursma.

En nu is Wilfred dus wéér naar die tegenvallende verkoop gevraagd, namelijk in Shownieuws. Daar zegt hij de vergelijking met André Hazes jr. niet terecht te vinden. “Er zit wel een verschil tussen. De kaarten beneden, die worden niet door VakantieVeilingen verkocht, en bij hem werden alle kaarten verkocht op VakantieVeilingen.”

Eerlijke Wilfred

Nieuws voor Wilfred: ook bij André werd alleen de bovenste ring op VakantieVeilingen aangeboden. Volgens André zelf dan. Johan staat er wat sportiever in: “Dat vind ik ook een verschrikking hoor, dat ik in de krant omschreven wordt als een soort André Hazes jr. Dat vind ik verschrikkelijk.”

Wilfred geeft dan schoorvoetend toe dat het inderdaad niet zo best liep. “Ik geef eerlijk toe: het had wel wat sneller kunnen gaan, maar als Johan zoals gisteren in De Telegraaf ook weer roept van: waarom ga je er eigenlijk naartoe en geef je zoveel geld uit? Je kunt ook tegen al die mensen zeggen die komen: ‘Goed dat je er bent, fantastisch allemaal.’”

‘Konden niet terug’

Die houding van Johan heeft volgens Wilfred niet meegeholpen. “Johan hè, het is een onafhankelijke geest. Altijd even ergens tegenaan schoppen”, zegt de presentator. Afblazen kon sowieso niet meer, vervolgt hij. “We moesten het sowieso doen, want het is een oudejaarsconference die op tv komt en we konden ook niet meer terug, hè?”

Johan is er klaar mee: “Ik vind het wel belachelijk dat sommige mensen zoveel moeten betalen. Had ál die kaartjes aan onze fans voor een habbekrats gegeven, maar je komt een beetje in de entertainmentwereld en daar wil ik geen deel van uitmaken. Laat mij nou alleen dat tv-programmaatje doen en laat me voor de rest met rust.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vandaag Inside is een A-merk: kan nóg zo'n flopkaartverkoop hun imago schaden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen