Paul de Leeuw gaf Op1-redactie een airfryer: ‘Nu op Marktplaats’

Paul de Leeuw kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn avontuur als Op1-presentator. Hij ging erin met volle moed, maar dat sloeg al heel snel om. “Had airfryer meegebracht.”

Paul de Leeuw en Astrid Joosten © NPO

Het is misschien wel het slechtste presentatieduo dat Op1 heeft gehad: lolbroek Paul de Leeuw met naast hem Astrid Joosten als co-host. Ze mochten de vrijdagshows gaan maken; iets meer lucht erin brengen. En aanvankelijk had de presentator daar ongelooflijk veel zin in, zegt hij in een uitgebreide terugblik in de VARAgids.

Airfryer

Paul ging er echt met veel vreugdegevoelens aan de slag. “Ik had als cadeau voor de hele club een airfryer meegenomen. Zonder bruin fruit geen tv want de vrijdagavond moest immers een vrolijke luchtige avond worden. Een soort vrijmibo, maar dan op de late avond. Daar zijn we niet in geslaagd. Ondanks de fijne samenwerking met het team.”

Waarom is het niet gelukt? “Het werd pijnlijk duidelijk toen op een vrijdag het kabinet viel en van mij werd verwacht dit in Op1 te duiden. Ik vond direct: dat kan ik helemaal niet en vooral: dat moet ik ook niet willen.”

‘Doe Pauw maar!’

Eigenlijk wilde Paul die uitzending helemaal niet doen. “Mijn voorstel om Jeroen Pauw of een andere journalistieke kanjer naast Astrid te zetten, werd afgewezen: ‘Nee, iedereen bij Op1 moet alles doen. Tijs van de Brink moet bijvoorbeeld ook het Songfestival kunnen duiden!'”

Het was verschrikkelijk, aldus Paul. “Maar ik kan dit niet!’ verzuchtte ik. Ik had natuurlijk ‘Ik wil dit niet’ moeten zeggen maar liep al richting airfryer die nog steeds ongebruikt op de redactie stond.”

Marktplaats

Dit was volgens Paul het begin van het einde. “Na die avond bleef het qua werken met de redactie en productie heel gezellig, maar kwam het met mij als presentator niet meer goed. Op die ene keer later dat jaar na dan, toen de Songfestivalafterparty midden in de nacht door bijna 1,8 miljoen mensen werd bekeken.”

En wat is er met die airfryer gebeurd? “De airfryer is na mijn afscheid waarschijnlijk op Marktplaats terechtgekomen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Paul de Leeuw die kabinetsval bespreekt: voor wie was dat schadelijker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen