Fidan Ekiz wil losgaan op tv: ‘Nu kop houden, Sven Kockelmann!’

Het is nu ook voor Fidan Ekiz over en uit: haar laatste uitzending van Op1 zit erop. Hoe kijkt ze terug op het duoschap met Sven Kockelmann? “Ik wilde soms roepen: hou je kop!”

Sven Kockelmann en Fidan Ekiz © NPO

Het is eigenlijk best wel pijnlijk hoe erg niemand het gaat missen: de late talkshow Op1. Zelfs presentatrice Fidan Ekiz vindt het wel prima dat het ophoudt, vertelt ze in De Oranjezomer van gisterenavond. “Ik zou glashard liegen als ik zou zeggen dat ik dat ga missen, want ik denk dat het echt niemand is ontgaan dat dat niet mijn plek is.”

‘Hou je kop!’

Fidan kan nu eindelijk ook afscheid nemen van de dwanggedachten die ze altijd heeft in Op1. “Ken jij het ook trouwens dat je weet dat je bepaalde dingen niet moet zeggen en dan heel erg de drang hebt om het toch te zeggen?”

Gastvrouw Hélène Hendriks daarop: “Honderd procent.”

Fidan: “Nou, ik heb het bijvoorbeeld wel eens met Sven. Als hij dan wat wil zeggen… De gast is nog aan het praten en ik wil eigenlijk ook nog wat zeggen, dus ik denk: ik moet sneller zijn dan Sven, anders verlies ik die vraag. En dan hoor ik naast mij: ‘Eh, eh, eh.’ En dan denk ik wel eens: wat als ik nu gewoon heel hard zou roepen: ‘En nu kop houden!’ Haha.”

Dwanggedachte

Uiteindelijk heeft Fidan haar collega Sven Kockelmann nooit live op televisie gemaand om haar kop te houden. “Maar die gedachte wordt dan een soort dwanggedachte ofzo in een uitzending, dat je echt denkt: ik ga het gewoon doen, ik ga gewoon echt iets verschrikkelijks roepen nu.”

Waarom paste Op1 eigenlijk niet bij Fidan? “Weet je wat ik het lastige vond aan Op1? Dat het toch een strak format is en je door moet naar de volgende gast en ik ben heel erg iemand die graag, vooral als ik er veel bij voel, de discussie aanga. Ik had gisteren ook zo’n moment aan tafel, van: hier wil ik even graag over praten!”

Blablabla

Toch doet Fidan dat dan niet. “Je weet: als ik u bla-bla-bla ga, dan weet ik dat die andere gasten niet aan bod komen. Dat is wel waar Op1 gewoon een ander programma is.”

Het is er gewoon niet de plek voor, aldus de presentatrice. “Ik heb het in het begin wel geprobeerd. Ik had toen een pleidooi tegen hoofddoeken bij boa’s. Dat was gewoon echt vijf minuten lang in het begin van Op1. Toen dacht ik dat dat nog kon.”

‘Werkt niet’

Kon dat niet dan? Is ze door iemand terechtgewezen? “Niemand zegt wat, maar je ziet zelf: het past niet. Het is ook niet je eigen show, hè? Er zitten elke dag andere presentatoren en die doen dat dan niet.”

“Je merkt ook wel dat de kijkers zoiets hebben van: leuk hoor, maar gaat de show nog beginnen? Dus nee, dat werkt niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen