Herman den Blijker weigert stront te eten: ‘Snap niet dat mensen dat doen’

Herman den Blijker moet er niet aan denken om stront te eten. Hij begrijpt er helemaal niets van dat er mensen zijn die daar wel van genieten. Dat zegt de SBS 6-ster in weekblad Privé.

Herman den Blijker © William Rutten

Op de vraag of er iets is wat hij absoluut niet eet, antwoordt Herman den Blijker in het gezaghebbende showblad: “Ik probeer sinds jaar en dag, als ik in Frankrijk af en toe een weekje in die etablissementen loopt, andouillette te eten. Dat is een Franse gevulde darm, maar eigenlijk stront, de darm is nog gevuld.”

Geen stront voor Herman

Stront gaat er niet in bij Herman. “Ik vreet het echt niet meer. Ik snap niet dat mensen het eten. Ik was ook eens met Martijn Krabbé (…) in Noorwegen en toen kregen we gefermenteerde rog. Dat was zo exclusief, dat moesten we eten van een aardig blond ding in een restaurantje van haar zelf.”

Gefermenteerde rog is net zo afschuwelijk als dat strontgerecht, aldus Herman. “Die rog is dus helemaal compleet naar de klote, is gewoon aan het verrotten. Er kwam een ammonialucht op je af, het was zo vies. Ze zijn daar twee maanden mee bezig.”

Herman over zijn nek

Die rog heeft Herman wél naar binnen gewerkt. Althans… “Ik heb het geprobeerd en dat liep even een soort van uit de klauwen. Het was zo smerig, ik ging over mijn nek.”

Herman moet er niet aan denken dat zijn restaurantgasten de deur uit kotsen. “Ik leg de lat af en toe te hoog voor mezelf. Ik wou dat ik daarin wat makkelijker was. Ik wil ook dat elke tafel elke avond perfect de deur uit loopt. ‘Prima’ vind ik een lastig antwoord.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen