Herman den Blijker: ‘Ik zat te lang op reservebank bij RTL’

Herman den Blijker heeft er geen spijt van dat hij op 1 januari 2020 overstapte van RTL 4 naar SBS 6. Hij vindt dat ze hem bij RTL te lang op de reservebank hebben laten zitten, zegt hij in Party.

Herman den Blijker © William Rutten

De chefkok heeft een ongelooflijke mazzel gehad: vlak voor het rampjaar 2020, waarin zijn horecazaken lange tijd de deuren moesten sluiten, tekende hij een zeer lucratief contract bij John de Mol. Het enige probleem is dat hij bij SBS 6 niet zo goed uit de verf komt als bij RTL 4: met name zijn programma Crisis in de Tent was onlangs een grote flop.

Herman mist Martijn

Toch heeft Herman er geen spijt van dat hij is vertrokken bij RTL 4, waar hij maar liefst veertien jaar lang werkte. Mist hij de zender niet? “Martijn Krabbé sowieso. We hebben totaal verschillende karakters natuurlijk, maar voor ‘Herman & Martijn Op De Proef Gesteld’ heb ik unieke reizen met hem gemaakt”, zegt hij.

Toch keerde hij RTL én Martijn de rug toe. “Helaas was het in mijn laatste jaartjes bij RTL niet meer mogelijk om dat te doen. De zender is altijd goed voor me geweest en vice versa, maar op een gegeven moment gingen er andere belangen spelen.”

Reservebank

Welke belangen bedoelt Herman? “RTL wilde een andere richting op qua programma’s. Ik zat daardoor iets te lang op de bank, al wilden ze heus wel dat ik eraf zou komen.”

Het ging Herman in elk geval niet snel genoeg. “Uiteindelijk ging ik naar Talpa TV. Ach, soms lopen dingen gewoon zo.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen