Half jaar na radiomysterie: ‘Het gaat niet goed met Ron Brandsteder’

Er lijkt toch echt iets aan de hand te zijn met Ron Brandsteder. Eerst komt hij gewoon niet opdagen op zijn werk en dan raakt hij zijn werk kwijt. Wat is er toch? “De vrolijkheid is weg uit zijn leven.”

Ron Brandsteder © RTL, NPO

Het is ontegenzeggelijk héél vreemd: Ron Brandsteder kwam op een dag in mei gewoon niet opdagen op zijn werk. De 73-jarige legende moest zijn radioshow doen en iedereen was er, behalve Ron. Op een gegeven moment hadden ze Angela Groothuizen in allerijl ergens uit een kroeg getrokken om die late vrijdagavondshow dan maar over te nemen.

Heel veel rumoer

En o, o, o… Wat hééft die Angela zich live op de radio versproken. In plaats van dat ze gewoon even zegt dat ze die avond invalt omdat Ron een vrije dag heeft, besloot ze op de nationale radio te onthullen dat niemand bij Omroep MAX enig idee had waarom hij niet was komen opdagen.

Angela zat een paar uur lang van álles te speculeren, dus de media sprongen er bovenop. MAX kwam met een raar smoesje over miscommunicatie, maar Rons ex Patty Brard geloofde daar niks van. Zij zat in Shownieuws te hinten op drankgebruik. MAX riep toen opeens weer dat Ron gewoon een vrije dag had en zijn vrouw weigerde te reageren

Afscheid van Rob

Alsof er nog niet genoeg excuusjes voorbij waren gekomen, verklaarde Ron op een gegeven moment dat hij ziek was: “Ik had niet zo’n goede dag, ik was een beetje fysiek, was ik ehhh, ik voelde me niet goed.”

Hoe dan ook: vorige maand werd bekend dat Rons programma na al die jaren helemaal van de radio wordt gehaald. Zijn allerlaatste aflevering is aankomende vrijdag en dan horen we hem niet meer. Misschien doet hij nog heel af en toe een gastrolletje, zoals laatst in Even Tot Hier, maar in principe is dit dus het media-afscheid van Ron.

‘Er is iets aan de hand’

Maar als Ron niets wil zeggen, zijn vrouw ook niet, Angela niets weet en Jan Slagter zwijgt? Dan is er altijd nog het gerenommeerde medium Liesbeth van Dijk, die een dermate goed track record heeft dat ze de persoonlijke adviseur is van rijke beroemdheden als Harry Mens.

Wat vindt Liesbeth nou van de situatie Ron Brandsteder? “Met hem is iets aan de hand waarop ik niet de hand kan leggen. De kosmos wil alleen maar aan me kwijt dat de vrolijkheid uit zijn leven is verdwenen omdat zijn gezondheid hem langzaam in de steek laat”, vertelt ze in weekblad Privé.

Ernstige depressies

Oei, dat zou dus gewoon heel naar zijn. Liesbeth: “Ron is een in zichzelf gekeerde man geworden. Het is alsof hij kampt met depressies. Ik zie hem volgend jaar zijn huis verlaten. Waar hij gaat wonen, is me niet duidelijk.”

Misschien een aanleunwoning of het Rosa Spier Huis? Liesbeth weet het niet. “Het is alsof de kosmos wat dat betreft ook voor mij de deur dicht houdt. Met zijn laatste radioprogramma sluit hij zijn showbizzcarrière af…”

Even Tot Hier

Ron schitterde laatst met een kleine gastrol in Even Tot Hier, misschien wel de laatste keer dat we hem op tv zagen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het vertrek van Ron Brandsteder met meer te maken heeft dan een gewijzigd radioschema?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen