André Hazes jr. abrupt afgekapt bij concert Bas en Nicolette: ‘Bizar’

André Hazes jr. gaf gisterenavond een groot optreden bij het Amsterdamse Zomer-concert van Bas Smit en Nicolette van Dam, maar dat werd abrupt afgekapt. “Waardeloos einde!”

André Hazes jr., Bas Smit en Nicolette van Dam © RTL, Instagram

Het was vorig jaar één grote chaos: de Amsterdamse Zomer-concerten van Bas Smit en Nicolette van Dam. Niemand kon wat te drinken krijgen, het geluid was slecht en volgens de lokale politiek ontstonden er zelfs ‘gevaarlijke situaties‘ omdat niemand had bedacht hoe het publiek in en uit het Olympisch Stadion zou komen.

André afgekapt

Je zou denken dat Bas en Nicolette hun lesje wel hebben geleerd, maar wat blijkt? Een jaar later, na de editie van gisterenavond, is er wéér een tsunami van negatieve reacties op hun eigen Insta-kanaal. Het blijkt namelijk dat niemand van de planning op heeft zitten letten: het concert werd abrúpt afgekapt, middenin een liedje van André Hazes jr.

André, die zijn ster langzaam ziet uitdoven, mocht de avond afsluiten, maar hij werd schaamteloos behandeld door het team van Bas en Nicolette. Hij begon om 22.55 uur en stopte om 23.10 uur noodgedwongen na tweeënhalf liedje: middenin Leef werd zijn microfoon gewoon uitgezet en dát was het einde van het concert…

Bizarre beelden

Kennelijk waren er afspraken dat het concert vanwege geluidsoverlast moest stoppen om elf uur ’s avonds, maar Bas en Nicolette lijken de boel niet goed gepland te hebben. En dus werd André snoeihard de mond gesnoerd. De beelden van dit bizarre einde staan onder meer op het juicekanaal Reality FBI.

Tijdens het optreden riep André al dat hij nummers moest skippen, zegt een getuige tegen het kanaal. “Waarom geven jullie geen verklaring over het abrupte einde? Middenin een liedje, alsof de stroom uit viel. Totaal niet professioneel. Zonde want de avond verdiende beter”, zegt ene Jikke op de Insta-pagina van Bas en Nicolette.

Respectloos

Het is respectloos jegens André, vindt Sander. “Dat je ondanks er een artiest uitvalt uitloopt is voor het publiek een feestje maar om op deze respectloze manier een artiest af te kappen is zwaar onprofessioneel en dan juist bij de persoon die een nieuwe start wil maken.”

Tess: “Dat einde kon echt niet… Middenin het lied stopt alles ermee en er werd geen doei gezegd, niks. Het was net alsof de stroom uitviel.”

En Thomas: “Waarom gaan mensen hier nog heen? Altijd wat!”

‘Dit sloeg alles!’

Danielle vindt Bas en Nicolette écht slechte organisatoren. “Wat een bizar einde. Snap best dat er regels zijn met betrekking tot de tijd, maar dit sloeg werkelijk alles. Wijzig dan iets in je progamma, zodat iedereen een normaal podium verdient. Respectloos naar Hazes. Die jongen staat daar en weet niet waar ie aan toe is!!!”

Het publiek kreeg ook geen enkele uitleg, aldus Danielle. Dat moest gewoon het stadion uit. Stephanie: “Hazes, tweeënhalf liedje. 🙈 Lekkere comeback voor die jongen, zonde toch? Volgende keer om 19.30 uur beginnen af te tellen in plaats van 20.00 uur.”

Bas zwijgt

Bas is door Reality FBI om een reactie gevraagd, maar die is nog niet gegeven. Wel is de influencer al de hele ochtend druk met het reposten van complimentjes over hoe goed de organisatie dit jaar was… Proest…

Vanavond is er nóg zo’n Amsterdamse Zomer-concert, dus het wordt spannend wat er nu weer misgaat. Voor de liefhebber: er zijn nog stééds kaartjes te verkrijgen. Oeps, dat komt headliner André iets te bekend voor…

Wat zegt Rob?

Rob Goossens, de gezaghebbende tv-kenner van RTL Boulevard, denkt dat dit de reden is waarom Bas gisterenavond last minute zijn live-interview in Shownieuws afzegde.

Hij twittert: “Is ook meteen verklaard waarom Bas niet in Shownieuws zat gisteren. Dit was precies op dat moment – nogal wiedes dat je dan in de stress zit en niet even leuk met de televisie gaat kletsen.”

Update

Update 12.15 uur – Bas heeft alsnog gereageerd:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denk je dat Bas en Nicolette het beter gewoon bij de belegde pistoletjes van hun brasserie kunnen houden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen