Patty Brard spreekt Bas Smit tegen: ‘Wie brak André Hazes jr. af?’

Als Bas Smit en Nicolette van Dam iets organiseren, dan kun je er donder op zeggen dat er iets misgaat. Ditmaal gaat het om het afkappen van André Hazes jr. “Het was héél gek”, aldus Patty Brard.

Patty Brard, André Hazes jr. en Nicolette van Dam & Bas Smit © SBS 6

Het is een amateuristische blunder van jewelste: het Amsterdamse Zomer-concert van Bas Smit en Nicolette van Dam eindigde zaterdagavond zónder einde. André Hazes jr. was vrolijk wat liedjes aan het zingen toen hij plotseling middenin zijn liedje Leef bruut werd afgekapt. Zijn microfoon werd gewoon úitgedraaid en iedereen moest plotseling vertrekken.

Femke boos?

André mocht zijn liedje niet afmaken, er was niemand die de mensen bedankte voor de avond, iedereen moest gewoon wég. Het leverde een absurde situatie op; de mensen dropen ontredderd af. Waren er ergens stoppen doorgeslagen? Was Femke Halsema herself langsgekomen om de stekker eruit te trekken omdat het al elf uur was geweest?

Zelf doen Bas en Nicolette alsof het inderdaad met de vergunning te maken had en de gemeente een beetje boos was geworden. “De gemeente is daar op een gegeven moment gewoon heel strak in: het moet gewoon stoppen, dus we zijn al iets over de schreef gegaan en toen was het einde verhaal”, beweert hij tegen Shownieuws.

‘Het viel echt dood’

Volgens Patty Brard klopt die lezing niet. Als de vergunning zo heilig is – er mag tot 23.00 uur herrie gemaakt worden – dan stop je ook op dat tijdstip en niet middenin André’s liedje om 23.07 uur, zegt ze aan de desk van de showrubriek.

Patty, die zelf aanwezig was bij het concert, zegt: “We gingen er allemaal van uit dat het iets met de gemeente en de vergunningen te maken had, want het was echt zó abrupt dat zelfs André Hazes stond te kijken van: wat is hier aan de hand? Het viel echt dood.”

Gemeente ontkent

De gemeente ontkent volgens Patty dat ze middenin André’s liedje hebben gehandhaafd. “We hebben de gemeente vandaag gebeld en die zeggen dus dat ze geen overlast en klachten hebben gehad en dat er dus ook helemaal geen sprake van is geweest dat zij het concert eerder hebben beëindigd.”

Ze vervolgt: “Het was ook heel gek, want normaal duren die concerten tot 23.00 uur, tot dan heb je een vergunning, maar hier was het echt om 23.06 uur of 23.09 uur van: pam! Het was heel gek, want het hele stadion wist niet waar ze naartoe moesten, want normaal gesproken heb je dan ook een ‘dankjewel’, Nicolette en Bas of een toegift.”

‘Ineens níets’

Het is echt heel gek dat een concert zo wordt beëindigd, vindt Patty. “Vorig jaar was het bijvoorbeeld van: ‘Dankjewel dat jullie er waren.’ En dit was echt 25 duizend mensen die zó stonden te gillen en ineens was er niets.”

Anouk Smulders vindt het ook een raar verhaal. “Heb je dan geen gelegenheid om dat nummer even af te maken?”

Patty: “Ik weet niet hoe het gegaan is.”

Dyantha Brooks: “Ik snap Anouk. Dan zou je denken: laat hem dan nog in elk geval die laatste keer Leef zingen en dan: boem. Dit was heel abrupt.”

Boos van podium

Hoe dan ook: André was volgens RTL Boulevard not amused over dit mismanagement van Bas en Nicolette. Hij stormde volgens de showrubriek ‘boos’ het podium af toen hij werd afgekapt.

En op Instagram laat hij weten over zijn afgebroken optreden: “Ja, die vond ik ook echt even zuur…”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen