Marieke Elsinga’s ziet kijkcijfers The Jump naar beneden springen

De kijkcijfers van de fel bekritiseerde Marieke Elsinga-show The Jump maken een sprongetje naar beneden. Ze raakt ongeveer een vijfde van haar publiek kwijt. “De échte test komt nog.”

Marieke Elsinga © RTL

Marieke Elsinga is op de buis met een nieuw programma waarin ze kandidaten die een fout antwoord geven van een brug af mietert. Lekker ongecompliceerd amusement voor op de zaterdagavond, vindt RTL 4. Onnozele televisie, vinden critici. Johan Derksen heeft zelfs zijn oprechte medelijden geuit met de presentatrice.

‘Schade valt mee’

Dat de kijkcijfers van The Jump zouden gaan dalen stond al vast, maar de vraag was alleen hoeveel mensen er af zouden haken. En de schade valt nog mee, meldt kijkcijferbureau Tina Nijkamp. “Het valt gezien de slechte kritieken alles mee: gisteren 731 duizend kijkers. Vorige week had het programma 888 duizend kijkers lineair.”

Het komt vooral door een gebrek aan concurrentie dat de schade beperkt blijft, aldus Tina. “Toch wel zeer grote opluchting dus voor Marieke en RTL 4. De echte test is 11 november. Dan krijgt Marieke concurrentie van Even Tot Hier.”

Zuinige Linda

Nu is Marieke’s grootste concurrent Linda de Mol, maar de gevallen tv-koningin is allang geen enorme publiekstrekker meer. Ze had slechts vierduizend kijkers meer. “Toch nog een oké einde dus na een zeer matig Ik Hou Van Holland seizoen”, concludeert Tina.

De winnaar op prime time was Linda’s aartsrivaal Chantal Janzen, die met Linda’s tv-kindje Oh Wat Een Jaar 902 duizend kijkers wist te bekoren. “Geen ENKEL primetime-programma boven de miljoen. Zeer opvallend.”

0 euro

Terug naar Marieke. Wat is Tina’s kritiek op haar show The Jump? “Er is 0 euro uitgegaan in anderhalf uur. Het wordt toch geen nieuwe Een Tegen 100? Daar wint ook nooit iemand wat.”

Ze vindt dat het ook veel weg heeft van De Kwis met Ballen, de Johnny de Mol-show waarin mensen niet van een brug vallen, maar met een bal in het water worden geduwd. “Daarin heeft de presentator ook elke aflevering dezelfde kleren. Johnny de Mol een tropische blouse en Marieke een paars pak. Zo is er makkelijk te knippen en plakken in montage.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen