Evert Santegoeds heeft lak aan Angela de Jong: ‘Ik blijf ’t zeggen!’

Evert Santegoeds heeft lak aan de kritiek die Angela de Jong heeft geuit op het feit dat hij er metersdiep in zit bij de Borsatootjes. “Zij vindt dat ik het niet mag zeggen, maar ik blijf het doen!”

Angela de Jong en Evert Santegoeds © SBS 6

De rol die Evert Santegoeds speelt in de berichtgeving over de zaak-Marco Borsato is opvallend. De Privé-baas bleek al anderhalf jaar te weten over de vermeende misdragingen van de zanger toen het nieuws eind 2021 naar buiten kwam. Toch vindt hij niet dat hij dit onder de pet gehouden heeft. Maar waarom verdedigt hij hem dan steeds zo?

Schandalige Evert

Yvonne Coldeweijer vindt dat Evert op een schandalige manier bericht over deze kwestie. “Ik weet niet hoe Evert in z’n botte harses haalt om dit zo te brengen. Dit is niet de waarheid”, brieste ze vorig jaar. En toen de Privé-baas een keer echt te ver ging, zag hij zich genoodzaakt om door het stof te gaan: “Ik heb het allemaal niet zo bedoeld.”

Hoe dan ook: het overdreven medelijden dat Evert heeft met de familie Borsato blijft opvallen. Ook nu de zanger daadwerkelijk vervolgd wordt, roept hij steeds dat het allemaal zo sneu is voor de Borsatootjes.

Angela kritisch

Angela de Jong is kritisch over de opstelling van Evert. “Hij kreeg nog net uit zijn mond dat hij het allemaal heel vervelend vindt voor het slachtoffer, maar… Nou, dan weet je wel wat er komt. Voor Marco en zijn familie was het toch allemaal ook wel heel erg. Die arme moeder van hém”, schrijft ze in haar AD-column.

Ze heeft het hier natuurlijk over Mary Borsato. “Die nu moest zien hoe haar zoon, ooit zo’n gevierd zanger, doodongelukkig door Alkmaar schuifelt ‘s avonds. Ze had er deze week heel toevallig een interview over gegeven aan het blad van Evert.”

‘Lak aan!’

Evert trekt zich dit niet aan. “Ik heb gezegd dat ik het voor de familie heel erg vindt. Die kinderen zijn opgevoed met de naam Borsato en dan gingen alle deuren open en dan kreeg je bewonderende blikken. Ik neem aan dat je hem nu bijna niet meer durft uit te spreken. Ik vind dat heel zielig. Angela de Jong vindt dat dan heel erg opportuun.”

Collega Frits Huffnagel in Shownieuws: “Wie?!”

Evert: “Ja. Haha. Ik denk: ik zeg het nog een keer, want ik vind dat echt. En: natúúrlijk voor het slachtoffer en natuurlijk gaan we het allemaal zien, maar ik vind het voor Leontine, voor moeder Borsato en voor die kinderen ook een enorm drama.”

‘Ik heb medelijden’

Veel BN’ers worden naar hun mening over Borsato gevraagd. Laatst ook Mart Hoogkamer en Tino Martin. “Dan praat je met meel in de mond”, zegt Evert in de podcast Strikt Privé. “Ze gaven een heel verstandig antwoord, dat je moet afwachten wat de rechter gaat beslissen. Ja, dat had ik ook moeten zeggen bij Shownieuws volgens mevrouw De Jong.”

Hij vervolgt: “Maar ik heb wél medelijden met de kinderen van Marco. Ook. En dat moet je ook kunnen benoemen. Maar zodra je dat doet, dan staat allemaal mensen met hun vinger… Er zijn alleen maar verliezers, inderdaad, dat hoor ik ook de hele dag. Maar je kan ze ook even benoemen, die verliezers.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Evert Santegoeds er te diep in gaat bij sterren als Peter Gillis en de Borsato's?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen