‘Paul de Leeuws hotelshow direct van de buis, sfeer om te snijden’

De sfeer op de set van de Paul de Leeuw-show Hotel Hollandia is om te snijden, heeft Evert Santegoeds gehoord van Privé-spionnen. “Horen we vandaag nog dat het programma stopt?”

Paul de Leeuw © Annemieke van der Togt

Paul de Leeuw ziet zijn tv-carrière langzaam richting het afvoerputje glijden. Is het programma Hotel Hollandia de nagel aan zijn doodskist? Eén ding is zeker: de kijkcijferval is buitengewoon dramatisch en de recensies zijn heel erg slecht. Angela de Jong roept BNNVARA vandaag in haar column zelfs op om de boel van de buis te halen.

Koude koffie

Angela spreekt in het AD van een ‘faliekant mislukt zaterdagavondprogramma dat een smakelijke cocktail van comedy, satire, typetjes en interviews beloofde maar smaakt als een slok oude, koude koffie’. “Er worden de laatste tijd steeds vaker programma’s op het scherm gekwakt die niet goed genoeg zijn.”

Het moet nog groeien? Bullsh*t, roept Angela. “Lineaire tv is een speeltuin voor verwende tv-makers die denken dat de kijkers alles vreten en voor iedereen die denkt dat presenteren geen vak is, maar iets dat we allemaal kunnen.”

Slechte sfeer

Privé-baas Evert Santegoeds suggereert vandaag in zijn podcast Strikt Privé dat de boel op knappen staat. “Dit is niet goed, hè. Dit is ook niet meer goed te krijgen, denk ik. Ik begreep ook van iemand die bij de opname aanwezig was, dat de sfeer op de set ook niet al te best was en ik denk dat dit tot één ding gaat leiden.”

Wat dan? “Dat is het voortijdig stoppen van Hotel Hollandia. Het zal me niet verbazen als dat nieuws vandaag komt. Ik weet zeker dat Paul de Leeuw niet zo ijzerenheinig is van: ik trek me niks aan van de kritiek en ik ga zorgen dat het goed komt, want hij als zéér ervaren tv-maker weet ook wel dat deze combinatie niet gaat werken.”

‘Niet zo gelukkig’

Hotel Hollandia is een combinatie van satire en talkshow. “En wat er nog meer allemaal bij komt kijken”, aldus Evert. “En dan twee van die serieuze gesprekken met twee gasten waar ik ook niet zo heel erg van gecharmeerd was.”

“Ja, een indrukwekkend verhaal van die jongen die misbruikt is, maar in die setting, in die omgeving, op de zaterdagavond waar amusement verwacht wordt, ja, dat vond ik niet zo gelukkig. En het verhaal van Jamai, dat kennen we toch eigenlijk ook wel een beetje inmiddels?”

Urgentie

Daar is Telegraaf-journalist Jordi Versteegden het mee eens. “Ja, dat mist dan toch een beetje de urgentie om daar op zaterdagavond voor thuis te blijven. Nou goed, we gaan het zien.”

Evert: “Nou, dat deden mensen ook niet. Sterker nog, de helft was erover van wat er vorige week. Ik voorspelde vrijdag nog dat er wel wat ramptoeristen op af zouden komen, maar die waren er ook niet. Sterker nog, het publiek is nu al gehalveerd, dus de kijkers zijn al weg, en als ik Paul de Leeuw zou aanraden: maak ook dat je wegkomt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat is het grootste probleem van Hotel Hollandia: het slechte cabaret of Paul de Leeuw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen