Ronnie Tober mengt zich in discussie over Eva Jinek: ’Niet eerlijk’

Is alles nu wel gezegd en geschreven over de terugkeer van Eva Jinek naar de NPO? Nee. Na twee maanden mengt ook Ronnie Tober zich in de discussie. “Het is gewoon niet eerlijk.”

Eva Jinek en Ronnie Tober © RTL

Het nieuws dat Eva Jinek terugkeert van RTL naar de NPO is nu twee maanden bekend. Wat er tot nu toe duidelijk is? Ze heeft nog geen opvolger op de late avond van RTL 4 en voor AvroTros gaat ze waarschijnlijk een dagelijkse talkshow maken op het tijdstip van Khalid & Sophie, de linkse talkshow van BNNVARA. En dat zorgt voor wrevel.

Ronnie kritisch

Met name Sophie Hilbrand staat nu continu volledig gestresst voor de camera om te roepen dat ze maar geen duidelijkheid krijgt. Helemaal over d’r toeren. En ondertussen voelt ze de hete adem van Eva in haar nek. Die komt er bijna aan en volgens het AD gaat ze Sophie er na volgend jaar zomer behendig uit wippen.

Eva die het tijdslot van Khalid & Sophie kaapt? Gemeen, vindt Ronnie Tober het. De zanger van hits als Rozen Voor Sandra en Marijke uit Krabbendijke laat in Story weten dat hij dit onfatsoenlijk vindt.

‘Hou Eva tegen!’

Ronnie vindt dat de NPO-top zo’n televisiekaping moet tegenhouden. “Het publiek is gewend aan Khalid & Sophie op dat tijdstip. Het zou niet eerlijk zijn om hen door Eva te laten vervangen.”

Nu de Story hem toch spreekt, zit er nog iemand anders aan de klaverjastafel? Ja, Saskia & Serge willen ook wat zeggen. Zij vinden dat Eva wél naar zeven uur moet. “Ja. Eva is top als er maar ter zake deskundigen in het programma zitten. En qua late talkshows kan niemand concurreren met Vandaag Inside.”

Nieuw tijdstip

Marijke Helwegen zit in hetzelfde prominentenpanel van Story en adviseert Eva om een eigen plekje te zoeken. “Ik denk dat ze beter een nieuw tijdstip kan krijgen, zodat ze haar eigen stijl aan het programma kan geven en niet met haar voorgangers wordt vergeleken.”

Een slecht idee, besluit Viola Holt. “Het is de beste plek voor Eva.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Weet u wie Ronnie Tober is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen