Maarten van Rossem: ‘Eva Jinek is net een verwaarloosd gebouw’

Maarten van Rossem vergelijkt Eva Jinek met een verwaarloosd en oud Romeins gebouw. Ze heeft door haar transfer naar RTL 4 schade opgelopen, vindt hij. “In mijn ogen, hè?”

Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk © RTL, NPO

Na vier jaar lang nooit echt op haar plek te hebben gezeten bij RTL 4, keert Eva Jinek na de jaarwisseling weer terug naar de publieke omroep. En daar kan de presentatrice gelijk in de steigers, zegt NPO-ster Maarten van Rossem in zijn podcast. Hij vindt dat de talkshowhost is beschadigd door haar lucratieve commerciële avontuur.

Verwaarloosd

Eva’s imago is behoorlijk aangetast, aldus Maarten. “Nou, ik moet je zeggen… Ja, zij doet me toch denken aan sommige van die Romeinse gebouwen die in Italië licht verwaarloosd worden, waardoor er dan een klein struikje in de dakgoot groeit. Ik denk wel dat ze licht beschadigd is. In mijn ogen!”

Maarten vond de keuze voor RTL nooit wat, zegt hij. “Toen dit allemaal aangekondigd werd, omdat zij ‘de meest geniale talkshowleider’ enzovoort was, dacht ik: ik vind haar niet verstandig.”

Kletskoek

Als serieuze presentator moet je volgens Maarten nooit voor RTL kiezen. “Ik vind dat RTL… Daar ga je aan ten onder als je serieuze ambities hebt. Inhoudelijk bedoel ik. RTL leidt altijd tot vage kletskoek en zangeresjes enzovoort. Dat neemt niet weg dat ik het laatst heel leuk vond om bij Humberto te zitten. Maar goed, dan mag je zeggen wat je wil zeggen.”

Eva’s kijkcijfers zijn in haar RTL-jaren behoorlijk ingestort, maar een echte kijkcijferramp à la Twan Huys is haar bespaard gebleven. “Nou ja… Er waren dramatische avonden bij, hoor”, aldus Maarten.

Qua kijkcijfers of qua inhoud? “Ik denk beide.”

Tijdslot

Maarten, die een half jaar geleden een reprimande kreeg van Eva vanwege bemoeienis met haar zwangerschap, heeft ook een mening over het beoogde tijdslot waarop ze bij de publieke omroep wil gaan uitzenden: om 19.00 uur op NPO 1.

Ook niet goed, aldus het jurylid van De Slimste Mens. “Ja, dat zou ik ook niet doen als ik haar was. Maar goed, het is ook niet aan mij om daarover iets verstandigs te zeggen. Ieder moet dat voor zichzelf zien uit te vogelen wat voor soort programma’s die het liefste doet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Eva Jinek vergelijkbaar met een verwaarloosd gebouw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen