Jan Smit zet kwaad bloed bij SBS 6: ‘We moeten hem boycotten!’

Jan Smit en Marco Schuitmaker hebben samen een liedje opgenomen. Waar die laatste zanger gisteren braaf voor de camera van Shownieuws stond om die te promoten, gaf Jan niet thuis.

Marco Schuitmaker en Jan Smit © SBS, RTL

Artiesten die een nieuwe plaat uitbrengen zijn altijd gretig voor elke mogelijkheid van media-aandacht, maar in het geval van Jan Smit ligt dat iets anders. Hij heeft met Engelbewaarder-zanger Marco Schuitmaker een nieuwe plaat opgenomen en daarmee wekten ze de aandacht van Shownieuws. Marco stond hen wél te woord, maar Jan wil niet.

Jan Smit-boycot

Het leidt tot ergernis bij de makers van dat programma. Presentatrice Dyantha Brooks na het interview met Marco: “Zij denken een hit te pakken te hebben en ik denk dat ze nog wel eens gelijk kunnen hebben, toch?”

Muziekdeskundige Ronald Molendijk daarop aan de desk: “Ik heb geen idee, maar ik wil het hier helemaal niet over hebben eigenlijk. Jan Smit weigert ons echt altijd te woord te staan, dus ik heb werkelijk ook geen idee waarom we hierover gaan praten.”

Dyantha: “Je wil een Jan Smit-boycot?”

‘L*lverhaal!’

Privé-baas Evert Santegoeds haalt nu al een tijdje structureel uit naar Jan. “Maar Marco Schuitmaker is wel aardig”, merkt hij nu op.

Ronald: “Een aardige gast en ook hartstikke leuk dat hij dat doet, maar doe de volgende plaat zonder Jan, zou ik zeggen.”

Evert: “Ik vind dat management van Jan… Dat komt ook weer met een l*lverhaal. Hij stond volgens hen op het punt om het liedje opnieuw uit te brengen, komt hij Marco Schuitmaker tegen en zegt-ie: ‘Is het niet een leuk idee om dat samen te doen?’ Nou, alles viel ineens op zijn plek bij Jan Smit! En gij gelooft het?”

Alleen radio?

Dyantha: “Ik zag hem wel bij de radio. Doet hij dan alleen radiopromotie?”

Ronald: “Dan zou je bij een of andere zender die alleen Hollandse muziek draait moeten zijn, want bij 538 en dat soort zenders komt dit soort muziek heel weinig aan bod eigenlijk. Ik vind het gewoon heel vreemd. Ik vind persoonlijk dat we hier geen aandacht aan moeten besteden.”

Hij vervolgt: “Ik vind die zanger een heel aardige gast, maar ik heb gewoon helemaal niet de behoefte om over Jan Smit te praten als Jan Smit ook niet met andere media wil praten.”

Carrièredip

Evert vindt het gedrag van Jan opmerkelijk, omdat hij in een carrièredip zit. “Zo lekker gaat het niet met zijn carrière, want zijn nummers worden vier- tot zesduizend keer gestreamd. Zijn laatste album heette Boven Jan, maar dat is helemaal niet boven Jan.”

Hij besluit: “Ze zijn het spoor volledig bijster daar in Volendam en dat is wel spijtig, want Jan was toch een van onze meest succesvolle artiesten, maar afgezien van dat feest op het plein brengt hij niet zoveel mensen meer op de been.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen