Robbert Rodenburg wekt ergernis NOS: ‘Beschuldiging klopt niet’

Robbert Rodenburg wekt flink wat ergernis met zijn beschuldiging aan het adres van de NOS. De Rik Felderhof onder de influencers wordt stevig van repliek gediend. “Dit klopt niet!”

Robbert Rodenburg © YouTube

De 25-jarige Robbert Rodenburg zet kwaad bloed bij de NOS door te beweren dat de omroep op een stereotyperende manier verslag doet van de jaarlijkse botenparade tijdens Pride in Amsterdam. “Op het moment dat de NOS een artikel post over Pride, dan zie je alleen de boot waarin leren dingen enzo…”, beweert de influencer in zijn podcast.

‘Ik zeg er iets van!’

Het zorgt voor irritatie bij de NOS, dat net als veel andere mediaorganisaties juist veel waarde hecht aan diversiteit en inclusiviteit. Jeroen Gortworst, binnenlandverslaggever van de omroep, gaat daar dan ook terecht tegenin. “Ik ga hier toch iets van zeggen”, schrijft hij in een bericht op X.

Jeroen bewijst met een vierdelige collage van NOS-stills dat de omroep juist een heel pluriform beeld heeft laten zien. “Wat er daadwerkelijk bij de NOS te zien was, Robbert… 1) De boot voor LHBTIQ+vluchtelingen, 2) de boot van Amnesty, 3) de politieboot, 4) De Youth Pride-boot.”

Verdieping

De NOS zocht in zijn verslaggeving bovendien naar verdieping door te spreken met de mensen op de Youth Pride-boot. “Jongeren die ook nog eens zo stoer waren om hun verhaal te vertellen.”

Robberts bewering klopt dus van geen kant, maar volgens Banijay-medewerker Joakim Samuel is het gezaghebbende medium dat over de uitspraken van de influencer heeft bericht ‘riooljournalistiek’. “Heb je het stuk gelezen? Kop is erg misleidend en totaal niet waar Robbert het over heeft.”

‘Het klopt niet!’

Ja, antwoordt de binnenlandverslaggever van de NOS daarop. “En de podcast ook gehoord.”

Letterlijke citaten liegen natuurlijk niet. Jeroen: “Waar het om gaat is dat hij de NOS beticht van iets wat niet klopt: namelijk dat we ‘alleen maar de leren boot’ in beeld brengen en zo een bepaald beeld schetsen van Pride. Terwijl: er was online en op tv juíst aandacht voor protest en diversiteit.”

Sneer van Derksen

Het beklag van Robbert heeft overigens ook tot ergernis geleid bij Johan Derksen, maar dan om een heel andere reden. “Dan zijn ze boos de homoscene, dat de NOS het registreert als een soort rariteitenkabinet, maar dat ís ook zo. Dit zijn niet de homo’s die ik in het dagelijks leven tegenkom die ik op die boten zie staan”, briest hij in Vandaag Inside.

De voetbalkenner vervolgt: “Ik zit te kijken naar een soort carnavalsoptocht of een bloemencorso. Dit zijn niet de doorsnee homo’s. Die mensen op die boot die gek staan te doen creëren een imago van de homo als gekke nichten!”

Tweet

De reactie van Jeroen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Robbert Rodenburg een waardige opvolger van Rik Felderhof?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen