Robbert Rodenburg wil graag Joe Biden interviewen: ‘Lijkt me leuk’

Robbert Rodenburg zou na Jaimie Vaes, Estelle Cruijff, Donny Roelvink en Enzo Knol ook graag het gesprek aangaan met de Amerikaanse president Joe Biden. “Dat lijkt me leuk.”

Joe Biden en Robbert Rodenburg © White House, YouTube

Het begint Robbert Rodenburg, de Rik Felderhof van YouTube, allemaal een beetje naar de bol te stijgen. Als je Koen Kardashian kunt interviewen, kun je ook wel de Amerikaanse president ondervragen, denkt hij. Over welke gedachtekronkel je daarvoor moet beschikken is onduidelijk, maar het is op z’n minst zorgwekkend.

Biden in Open Kaart?

Robbert doet zijn ontboezeming in de &C, het clubblad van Chantal Janzen. “Het lijkt me leuk om met Open Kaart internationale mensen te interviewen. De president van Amerika, Kim Kardashian of Angelina Jolie”, zegt hij. “Zij heeft altijd iets mysterieus.”

En dat is dus niet met een knipoog bedoeld. Hij denkt serieus de Amerikaanse markt te kunnen veroveren met zijn interviewhobbyproject Open Kaart. “Al staan er in Nederland ook genoeg namen op mijn lijstje: Chantal Janzen, Mark Rutte, het koningshuis. Een internationale carrière hoeft nog niet. Eerst maar even Nederland veroveren.”

Onderzoeksjournalist

Het is evident dat Robbert de realiteit een beetje uit het oog verloren is. Is deze knul sowieso niet gewoon ontzettend inwisselbaar? Dat geslijm in Open Kaart kan toch gepresenteerd worden door élke hysterische knul die om de haverklap ‘wat zie je er goed úúúít!’ roept?

Robbert kijkt daar anders naar. “De meeste reacties op Open Kaart zijn positief, maar het afgelopen jaar hoorde ik ook dat sommige mensen mij niet kritisch genoeg vinden. Dat kan ik redelijk goed naast me neerleggen, want ik heb nooit gepretendeerd dat ik een heel pittige onderzoeksjournalist ben.”

‘Wil ik niet’

Nee, Robbert die zichzelf als een heel pittige onderzoeksjournalist zit zou er nog eens bij moeten komen. “Dat wil ik in dit programma ook helemaal niet zijn. Ik merk dat het soms beter werkt om een wat rustiger gesprek met iemand te voeren dan dat ik ga vuren en zagen met harde vragen.”

Zijn werkwijze is ultiem, denkt Robbert. “Ik ga ook op slot als iemand alleen maar heel erg prikt.”

Heel fijn, maar ze zijn in het Witte Huis vast niet onder de indruk. Misschien toch maar Sylvia Geersen bellen?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Robbert Rodenburg wil graag Joe Biden interviewen. Zelfoverschatting?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen