Op1 én Humberto met hagelverse decors: wat vinden de tv-critici?

Het talkshowgeweld is weer losgebarsten: waar er in de zomer alleen werd gekwebbeld bij Hélène Hendriks, zijn ook Op1 en Humberto er nu weer. Mét twee fonkelnieuwe decors.

Humberto en Op1 © RTL, NPO

De NPO 1-talkshow Op1 en de RTL 4-talkshow Humberto zijn gisterenavond teruggekeerd met respectievelijk 669 en 630 duizend kijkers, en daarmee blijft het goud in handen van de SBS 6-talkshow Vandaag Inside. Daar keken 887 duizend mensen naar. Waar VI op dezelfde voet verder gaat, zitten de twee concurrenten in een nieuw jasje.

Ruimteschip

Raymond Mens, de tweetonner van Vandaag Inside, schrikt zich een hoedje. “Even langs Op1 en Humberto gezapt. Wat hebben ze daar met de studio’s gedaan? Op1 zag er altijd mooi uit, maar lijkt nu op Studio Sport eind jaren ‘90 – wel goede gasten overigens. Bij RTL lijkt het wel alsof het licht stuk is…?”, schrijft hij op X.

Ron Vergouwen, de mediakenner van NPO Radio 1, vindt Op1 nu net op een ruimteschip lijken. “Op1 heeft een maand (!) vakantie genomen om onder andere het decor te verbouwen. En hoe ziet dat nieuwe decor er dan uit? Ik zou zeggen: stoelriemen vast…”

Minder warm

Wat vindt Ron van Humberto’s nieuwe decor? “Het vorige decor (gedeeld met Jinek en Beau) oogde vanuit dit perspectief toch een heel stuk warmer/intiemer. Maar de shots van de tafelgasten zien er wel goed uit. De Hilversumse videoschermenboer had in elk geval een prima zomer.”

Hij vervolgt: “En ligt het aan mij of is zowel bij Humberto als Op1 de tafel kleiner? Corona is voorbij dus we kunnen blijkbaar weer dicht op elkaar zitten? Of een voorbode dat er nu toch wat minder gasten tegelijk gaan aanschuiven?”

Arenavorm

Victor Vlam, de mannelijke Angela de Jong, denkt dat Op1 bewust voor de vorm van een arena heeft gekozen. “Ik denk dat het idee erachter is dat het meer een arena lijkt. Maar mooi is het niet…”

Ron: “Een understatement. Alsof je zegt: ‘We verbouwen de badkamer!’ En dan alleen een nieuwe foeilelijke wastafel erin plaatsen.”

Victor: “Platform waarop de tafel staat is wel groter. Kleiner risico dat gasten struikelen bij het wisselen van plaats.”

Thomas wél lyrisch

Thomas van Groningen, de politiek analist van Op1, is juist wel heel enthousiast. “Het is inderdaad kleiner geworden. En pin me er niet op vast, maar er moet nog het een en ander aan getweakt worden en er komt nog wat bij her en der. Ik vind het wel een vooruitgang, maar smaken verschillen natuurlijk.”

Mediapark-fluisteraar Tina Nijkamp is er ook best over te spreken. “Nieuw fris decor voor zowel Humberto als Op1. Decor Humberto echt nieuw. Op1 slechts heel ietsje aangepast, namelijk het decor achter de presentatoren. En er staan daar nu blauwe palen heel duidelijk in beeld achter de gasten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen