Merel Westrik aan lager wal na graaien bij Talpa: ‘Is dat het waard?’

De tv-carrière van Merel Westrik is volledig aan lager wal geraakt na haar mislukte avontuur bij Talpa. “Een ton of twee extra verdienen lijkt mooi totdat je opeens op de reservebank zit.”

Merel Westrik © SBS 6

Merel Westrik werd in 2019 door Linda de Mol weggekaapt bij het RTL Nieuws. Dankzij Linda’s uitpuilende portemonnee en wervende teksten legde Merel haar tv-carrière in de waagschaal voor een buitengewoon risicovolle overstap naar Net5, waarvan de leiding toentertijd als een soort hobbyproject in handen kwam van Linda.

Merel aan lager wal

Wat iedereen zag aankomen, gebeurde ook daadwerkelijk: Merels talkshow Ladies Night flopte gigantisch op Net5. Uiteindelijk besloot Linda de benen te nemen als het nieuwe uithangbord van Net5 en bleef Merel berooid achter. Leuk die extra tonnen van Linda, maar drie jaar later ligt haar carrière nog steeds in de greppel.

Het contract van Merel is afgelopen zomer geruisloos afgelopen, bevestigt Talpa nadat ze afgelopen vrijdagavond opeens verscheen als invaller van Roelof Hemmen in de talkshow van Eva Jinek. “Maar een mogelijke samenwerking in de toekomst sluiten we zeker niet uit.”

Tina geeft oordeel

Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6, vindt dat Merel een beetje onverstandig is geweest. “Tja. Dit zat er al aan te komen voordat Ladies Night überhaupt op de buis was. Had Merel dan nooit een aflevering van De Tafel van 5 gezien?”, schrijft ze op Instagram, wijzend op de soortgelijke vroegere show die ook geflopt is.

Ze vervolgt: “Heb nooit begrepen waarom ze de overstap maakte als anchorvrouw van het RTL Nieuws naar een look-a-like van De Tafel van 5. Hopelijk gaat ze weer terug naar RTL, zoals Rik van de Westelaken weer terug ging naar de NPO na zijn Net5-avontuur. Wel benieuwd wie haar manager was die haar dit Net5-avontuur adviseerde.”

Niet naar RTL Nieuws

De kans dat Merel weer opduikt bij RTL Nieuws is volgens Tina klein. “Bij het RTL Nieuws zien we Merel denk ik niet terug. Dat programma loopt zo ontzettend goed. Het is het best scorende programma van Nederland in de commerciële doelgroep 20 tot 54 jaar van dit moment.”

Dan toch maar op de plek van Roelof Hemmen zetten bij Jinek? “Ik denk dat we Eva en Merel samen zomaar sneller terugzien dan we nu denken. Zou me niet verbazen.”

Graaien bij Talpa

Het graaien bij Talpa is in elk geval ontploft in Merels gezicht. “Conclusie is natuurlijk wel opnieuw (Rik van de Westelaken wist dat al): een ton of twee meer verdienen per jaar lijkt mooi, maar geld blijkt een stuk minder waard als je op de reservebank komt te zitten en/of opeens quizzen staat te presenteren terwijl je dat eigenlijk niet wil.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen