Thijs Römer krijgt tip van Boulevard: ‘Niet douchen in gevangenis!’

Het zal als een schok aankomen bij Thijs Römer dat hij een maand gevangenisstraf heeft gekregen voor het online misbruiken van minderjarige meisjes. “Hij kan daar maar beter niet gaan douchen.”

Rob Goossens en Thijs Römer © RTL, NPO

Thijs Römer zat met minderjarige meisjes in een groepschat met de naam ‘Douchen’, om hen uit te leggen wat je onder de douche allemaal kunt doen. Op dat vlak heeft RTL Boulevard nu ook een tip voor hem: ga vooral niet douchen als je straks in de gevangenis zit. Dat zou volgens Rob Goossens wel eens héél verkeerd kunnen uitpakken.

Flinke impact

Het is volgens Rob een goede zaak dat Thijs de bak in gaat. “Je ziet dat mensen eigenlijk best wel positief reageren vandaag. Een beetje verrast zijn dat het toch hoger uitvalt. Voor zover ik het kan zien vinden mensen dat deze straf wel meer recht doet aan wat hij heeft misdaan.”

Zo’n gevangenisstraf zal een flinke impact hebben, verwacht hij. “Laten we daarin ook niet vergeten dat je als zedendelinquent ook hélemaal onderaan de ladder staat in de gevangenis.”

‘Niet douchen!’

Rob zinspeelt op mogelijk misbruik van Thijs zélf. “Als je naar z’n haar kijkt, denk ik dat dat in een maand tijd ongeveer acht keer douchen is, maar ik denk dat ik dat in zijn situatie eventjes zou overslaan, gezien hoe andere gevangenen over het algemeen met zedendelinquenten omgaan.”

De ‘échte straf’ is volgens Rob dat Thijs nooit meer aan de bak komt als acteur. “Hij is gecanceld, niet onterecht, vanwege de beschuldigingen en dat zal nu hij ervoor veroordeeld is nog langer gaan duren. Omdat er nu in elk geval een straf is, kan hij wel een keer gaan nadenken over: mag ik misschien nog een keer wat doen?”

Geen berouw

Nena Kruizenga, een van de slachtoffers van Thijs, is blij met het vonnis. “Ik denk dat ik nu kan starten met leven en dat ik nu echt kan starten met het stukje herstel en het positief op kan pakken en het omdraaien naar iets positiefs. Dat andere slachtoffers maar zien dat de waarheid áltijd boven water komt en dat je er nóóit alleen voor staat.”

Rob vindt het een gemiste kans dat Thijs niet naar de uitspraak kwam. “Omdat hij twee weken geleden natuurlijk niks van berouw toonde, was dit ook een kans geweest voor hem om te laten zien dat hij in elk geval de straf erg vindt. Nu hebben we geen idee of hij dit erg vindt of dat hij de champagne opentrekt omdat een erge straf hem bespaard is gebleven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rob Goossens hint op de nationale televisie op een eventuele verkrachting van Thijs Römer in de douches. Gaat dat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen