Tineke Schouten onthult waarom ze nooit aanschuift bij Eva Jinek

Tineke Schouten onthult waarom ze nooit aanschuift bij Eva Jinek of andere talkshows. Ze heeft namelijk absoluut geen zin om aan dat soort tafels te zitten. “Ik ben niet ijdel genoeg, ik haat ijdelheid.”

Tineke Schouten © RTL

Het ligt totaal niet in Tineke Schoutens aard om avond aan avond allerlei meningen te roeptoeteren in praatprogramma’s als Jinek of Op1. Die ijdelheid is haar volledig vreemd, vertelt ze in gesprek met De Telegraaf. “Op de trom slaan om iedereen maar te laten zien wat voor mooie tekening je hebt gemaakt.”

Faalangst

Het speelt ook een beetje mee dat Tineke gewoon geen zin heeft in de reacties die een tv-optreden uitlokt. Het is een probleem waar veel talkshowredacties mee kampen: mannen zijn schaamtelozer en dus sneller geneigd om aan te schuiven aan talkshowtafels. Vrouwen zijn daardoor minder vertegenwoordigd.

Ook Tineke kent die angst. “Ik ben te verlegen en te faalangstig, bang om fouten te maken. Bovendien moet je in zo’n talkshow altijd een heel duidelijke mening hebben, zwart-wit, en dat ferm verkondigen.”

Voor rede vatbaar

Het verschil met de gemiddelde talkshowgast is dat Tineke voor rede vatbaar is. “Als iemand mij heel duidelijk zijn of haar kant van de zaak uitlegt, kan ik daar vaak in meegaan. Dan denk ik: ja, je hebt eigenlijk gelijk. Daar zitten ze natuurlijk niet op te wachten.”

Maar eigenlijk is het vooral de faalangst die haar tegenhoudt. “Als ik in een zaal na de pauze ook opeens twee lege stoelen zie, ga ik meteen twijfelen. Waarom zijn ze weg? Vonden ze het niet leuk? (…) Ga ik na afloop naar de dame van de garderobe die dan zegt: oh ja, die werden gebeld door de babysit, ze moesten naar huis. Ben ik weer gerust.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat talkshows puur varen op de ijdelheid van BN'ers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen