Samantha Steenwijk: ‘Ik word omarmd sinds zaak tegen Yvonne’

Samantha Steenwijk heeft het gevoel dat ze door de mensen in ons land wordt omarmd sinds haar juridische circus tegen Yvonne Coldeweijer. “Imagoschade? Nee, gek genoeg niet!”

Yvonne Coldeweijer en Samantha Steenwijk © RTL

Het verbaast Samantha Steenwijk ten zeerste dat er altijd geschreven wordt dat ze imagoschade heeft opgelopen door haar hysterische acties tegen Yvonne Coldeweijer. De juicekoningin trok in twijfel dat de zangeres écht 22 kilo is afgevallen door paardrijden en dat heeft haar een heel juridisch circus opgeleverd.

‘Imagoschade? Nee!’

Samantha staat sindsdien bekend als een BN’er die wel héél ongebruikelijk lange tenen heeft, maar volgens de zangeres zelf is dat helemaal niet waar. Op de vraag of ze merkt dat ze imagoschade heeft opgelopen, antwoordt ze in de Weekend: “Nee, gek genoeg niet. Ik lees wel dat dat zo is, maar zelf merk ik daar helemaal niks van. Gelukkig.”

De mensen staan juist massaal aan haar kant, zegt ze in het tijdschrift. “Sterker nog, ik ben nog nooit zo omarmd als nu. Ik denk dat dat komt door dat stukje eerlijkheid en doordat ik een keer niet politiek correct meeging.”

Geen spijt

Van dat hele juridische circus tegen Yvonne heeft Samantha geen spijt, ondanks dat zelfs haar toenmalige werkgever RTL Boulevard de kant van Yvonne koos en ze daarna nooit meer aan de desk is verschenen.

Zou ze nu wéér de gang naar de rechter hebben gemaakt? “Zeker. Absoluut. Recht is recht en krom is krom, zeg ik altijd. En ik kan tegen één ding heel slecht, en dat is onrecht.”

‘Ja, kom op!’

Samantha zorgde voor verbijstering door na al dat schoppen tegen de juicekanalen wél hun aandacht te trekken door een relatiebreuk te veinzen. Dat bleek uiteindelijk een promotiestunt voor haar nieuwe single.

Daarover zegt ze: “Ja maar, kom op. Ik wilde op een ludieke manier een plaat aan de man brengen en het is in overleg gegaan met het management. Die vonden dit een fantastisch idee, dus hebben we dat gedaan. Uiteindelijk is dat best een groot ding geworden. Ik zag er zelf heel erg de grap van in. (…) Ik kon er wel om lachen.”

Aandacht trekken

Het was gewoon te doen om de aandacht, geeft Samantha toe. “Als ik zeg: ‘Ik heb een nieuwe single’, dan zijn er weinig media die dat interessant vinden. Je moet altijd iets bijzonders doen, dat doet iedereen. In mijn geval was dit het, haha!”

Toch wel pijnlijk als je alleen maar de aandacht kunt trekken met nieuwe muziek door nep-juice te verspreiden. De grote vraag is waar dat meer over zegt: de media of de muziek van Samantha Steenwijk?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Samantha Steenwijk: omarmd of uitgekotst sinds hysterische zaak tegen Yvonne?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen