Samantha Steenwijk boos na bizarre pr-stunt: ‘Media te voorbarig’

Samantha Steenwijk vindt het niet leuk dat haar publiciteitsstunt heeft geleid tot speculaties over een relatiebreuk. “Ze bekijken het op de negatiefste manier en trekken voorbarige conclusies.”

Samantha Steenwijk © RTL

Om haar nieuwe liedje te promoten heeft Samantha Steenwijk vorige week een tekst op Instagram geplaatst waarmee ze net deed alsof haar relatie op de klippen is gelopen: “Ik heb dit vaker meegemaakt. Ben het zat om nog te gissen. Ik ben niet eens meer kwaad. Ik kies nu voor mezelf. En ik kom hier sterker uit. Er is niks meer wat je zeggen kan.”

Bizarre pr-stunt

Samantha’s vrouw Daisy is in het verleden keihard vreemdgegaan en door deze tekst leek het net alsof dat wéér is gebeurd. Pogingen van de media om hoor en wederhoor te plegen werden door Samantha gedwarsboomd. Zowel zij, haar vrouw als haar management hebben volgens Shownieuws de hele dag belletjes van de pers geweigerd.

Niet veel later ontdekte Yvonne Coldeweijer dat het om een publiciteitsstunt ging. “Alleen maar kritiek op de juice en zelfs een rechtszaak aanspannen, maar wel de juice over je relatie willen gebruiken ter promotie van je single”, zei de juicekoningin verbijsterd. Volgens Evert Santegoeds mag de zangeres nu nooit meer zeiken over de roddelpers.

Samantha reageert

Loretta Schrijver heeft Samantha vanochtend op het matje geroepen in Koffietijd. “Je hebt wat tekst van die single op Instagram gezet, maar niet erbij gezet dat het de tekst van je nieuwe single is. En toen ging het helemaal los, hè, op internet?”, aldus de presentatrice.

Samantha: “Ja, ik had het niet helemáál verwacht hoor, dat het zo zou gaan. Ik dacht echt wel dat mensen zouden denken dat ik dat niet op deze manier zou zeggen, mochten er thuis problemen zijn.”

Loretta verbaasd: “Maar dit is toch de manier waarop men tegenwoordig via Instagram en via de social media communiceert? Want even voor alle duidelijkheid: iedereen dacht dus nu dat jullie uit elkaar waren.”

‘Niet waar!’

Van een relatiebreuk is volgens Samantha geen sprake. “Nee, dat is niet waar. Helemaal niet, absoluut niet zelfs, het gaat hartstikke goed. Nee, nee, maar je bent natuurlijk vrij om te promoten op je eigen socialmedia-kanalen. Daar zijn ze voor. Als iemand een nieuwe film heeft of een nieuw televisieprogramma, dan zet ‘ie dat er natuurlijk ook op.”

Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier, aldus de zangeres. “Wij dachten: laten we er een stukje opzetten van de nieuwe tekst en kijken wat ervan komt. Daar kwam natuurlijk heel veel van inderdaad.”

Schuld van media

Samantha vindt dat haar publiciteitsstunt is opgeblazen door de media. “Dat is de tijd waarin we leven, dat mensen heel snel een negatieve blik ergens op hebben, dus dit natuurlijk ook gelijk op de negatiefste manier bekijken en dat er dan te voorbarig conclusies worden getrokken.”

Co-host Pernilla La Lau voorzichtig: “Ja, nou ja, ik begrijp het wel.”

Loretta: “Om het verhaal even af te maken: mensen voelen zich gepikeerd, fans voelen zich gepikeerd, want die denken: ah, je hebt ons wat voorgehouden, het lijkt net alsof je uit elkaar was. Je bent natuurlijk ook degene die de juicekanalen hard aanpakt, maar je geeft ze wel voer.”

‘Niks mee te maken!’

Samantha ziet dat anders. “Nee, want dit is een single promoten en dat is niks om… Ik heb helemaal niks ermee te maken, met media of juicekanalen of hoe dat allemaal in z’n werk gaat. Hen hebben uiteindelijk te voorbarig conclusies getrokken en moesten daardoor daarna een soort van door het stof, van: ‘We hadden het niet goed.’”

Het ligt gewoon allemaal aan de media en niet aan haar, besluit Samantha. “Er zijn ook media geweest die het niet hebben gedaan. Dan denk ik: die hebben dan misschien iets meer nagedacht.”

Loretta: “Als het een publiciteitsstunt was, dan is hij in elk geval gelukt.”

Fragment

Het interview met Samantha:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Samantha Steenwijk boos op media die in haar pr-stunt trapten. Is deze vrouw de weg kwijt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen