Samantha Steenwijk aangepakt door Privé: ‘Ze is een hypocriet!’

Samantha Steenwijk wordt afgefakkeld door Privé-sterren Evert Santegoeds en Jan Uriot. Zij vinden het hypocriet dat ze begint te oreren over ‘maatschappelijk belang’ nu haar relatiecrisis is uitgelekt.

Evert Santegoeds, Samantha Steenwijk en Jan Uriot © RTL

Yvonne Coldeweijer heeft ontdekt dat Samantha Steenwijk keihard is bedrogen door haar vrouw Daisy. Ze heeft alle details op straat geslingerd, waardoor de zangeres niet anders kon dan het toegeven. Dat deed ze wel met tegenzin: “Onze privacy is geschonden zonder dat er enig maatschappelijk belang bij gediend is.”

Evert hekelt Samantha

Wat? Roept Samantha hier nou dat showmedia alleen nieuwtjes en roddels mogen verspreiden als er een maatschappelijk belang bij gediend is? Wat deed ze dan jarenlang aan de desk van RTL Boulevard?

Enorm hypocriet, vindt Privé-baas Evert Santegoeds het. “Het maatschappelijk belang was er ook niet altijd mee gediend toen zij aan de desk van Boulevard stond enzo en het is er ook niet mee gediend als zij leuk poseert met haar vriendin van: kijk eens hoe leuk wij het hebben”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Goede en slechte tijden

Evert wijst erop dat het spel tussen showmedia en BN’ers gespeeld dient te worden in goede én slechte tijden. “Het is in goede tijden en in slechte tijden natuurlijk, dus als er wat naar buiten komt dat het wat minder ging, dan moet je daar niet over zeuren. Gewoon een keer met je hoofd schudden en doorgaan.”

Hij vervolgt: “Als je er samen uitgekomen bent, gelauwerd, nou, dat is toch prima. Dan ga je niet naar de media schoppen. Dat lijkt mij niet verstandig en dat zou zij eigenlijk ook niet moeten doen. Maar goed, het is nu gebeurd en de rel is weer compleet.”

Oud nieuws?

Het is volgens Samantha bovendien ‘zo lang geleden’ dat ‘het oprakelen hiervan totaal geen meerwaarde’ heeft. Ook een kulargument, vindt Evert. “Oud nieuws bestaat niet, hè? Mensen zeggen: ‘Dat is oud nieuws’, maar oud nieuws, dat kan niet.”

Zijn sterjournalist Jan Uriot vult aan in de rubriek Wat Vindt Jan: “Wat is wel maatschappelijk belang vraag ik me dan af. Als ze bijvoorbeeld een nieuwe cd uitbrengt, is dat dan maatschappelijk belang als ik daar iets over zeg? Ik weet het niet… Maar heeft die mevrouw überhaupt cd’s? Ik weet het niet. Ik word niet warm of koud van die vrouw.”

Statement

Het statement van Samantha:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Samantha Steenwijk klaagt over showbizznieuws, terwijl ze zelf jarenlang bij RTL Boulevard heeft gewerkt. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen