Samantha Steenwijk geeft toe: ‘Ik wil niet meer in RTL Boulevard’

Samantha Steenwijk geeft eindelijk toe dat ze niet meer wil aanschuiven in RTL Boulevard, waar ze abrupt vertrok na het uitbreken van de dieetpilrel. “Nee, dat klopt. Het is tijd voor nieuwe dingen.”

Samantha Steenwijk © Shownieuws

Het afgelopen halfjaar was buitengewoon turbulent voor Samantha Steenwijk. Ze maakte in maart een enórme poeha van een relatief onschuldig roddeltje op het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer. Volgens haar is Samantha 22 kilo afgevallen door het gebruik van dieetpillen en niet, zoals de zangeres beweert, door op een paard te hobbelen.

Samantha abrupt weg

De roddel van Yvonne maakte relatief weinig los bij de mensen, behalve bij Samantha dan. Haar toch al lange tenen kregen een spontane groeispurt en ze besloot direct haar advocaat te bellen. Ze begon een enórm juridisch circus, waar zelfs haar eigen collega’s van RTL Boulevard echt he-le-maal niets van begrepen.

Nou, die kritische noot vanuit het eigen clubhuis is niet goed gevallen bij Samantha. Waar ze tot die tijd om de haverklap te zien was in Boulevard, hebben we haar sindsdien nooit meer gezien in de showrubriek. Haar abrupte vertrek was opvallend, omdat ze normaal gesproken een moord doet voor wat extra minuten airtime.

Plaagstootjes

Het is duidelijk dat er sprake is van wat kinnesinne tussen Boulevard en Samantha. Na haar kort geding tegen Yvonne kwam de showrubriek met een meedogenloze column waarin de gepikeerde amazone openlijk in twijfel werd getrokken: “Nou, ik wil er graag bij zijn, als de kilo’s er inderdaad zo razendsnel afvliegen als je op een paard gaat zitten.”

Een paar weken geleden deelde het programma wéér een plaagstoot uit aan Samantha. In een artikeltje over het nieuws dat ze heeft paardgereden met prinses Margarita, schreef de showrubriek: “Of de prinses voor afvaltips bij Samantha terechtkwam, is onduidelijk.”

Nooit meer in BLVD

Het is voor de meeste mensen vrij evident dat de gepikeerde Samantha helemaal klaar is met RTL Boulevard. Na een halfjaar zwijgen geeft de zangeres nu eindelijk zélf duidelijkheid over haar abrupte vertrek bij het RTL 4-programma.

Samantha tegen een verslaggeefster van Shownieuws: “Nee, dat klopt. Ik ben een tijdje niet geweest, maar het is gewoon tijd om nieuwe dingen te doen. Ik heb een paar jaar bij RTL Boulevard gewerkt met heel veel plezier en we hebben nu besloten om gewoon wat nieuwe stappen te doen.”

Goede vrienden

Het is maar goed dat Shownieuws geen leugendetector bij zich had, want Samantha beweert doodleuk dat alles helemaal pais en vree is. “Je kunt daar niet een eeuwigheid blijven staan. Nou, dat vond Boulevard ook oké en ik ook, dus we zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan.”

Het lijkt erop dat Samantha en Boulevard publicitaire afspraken hebben gemaakt over haar vertrek bij het programma. Dat is een goed gebruik als BN’ers en hun opdrachtgevers uit elkaar gaan.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Samantha Steenwijk zegt dat zij en RTL Boulevard 'als goede vrienden' uit elkaar zijn gegaan. Leugen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen