Catherine Keyl slachtoffer van Amsterdamse knip: ‘Mégaruzie!’

Catherine Keyl is slachtoffer geworden van de veelbesproken experimentele knip in een Amsterdamse verkeersader. “Voor mijn auto gooide bijna iemand de GPS het raam uit!”

Catherine Keyl © NPO

Ze wordt er regelmatig van verdacht haar columns een beetje aan te zetten: Catherine Keyl. De tv-senior schrijft in haar stukjes voor De Telegraaf over situaties die ze meemaakt en zij maakt toevallig altijd de gékste dingen mee. Zo is ze bij een Amsterdamse tramhalte ooit met de dood bedreigd en is ze in Parijs beroofd door een man met rare kleren.

‘Wat krijgen we nou?’

Nu heeft Catherine een stukje gemaakt over haar ervaringen met de verkeerschaos in Amsterdam. Het leest een beetje als een strip: Catherine en De Horror-Knip. “Ik rijd nietsvermoedend de Wibautstraat in, een soort ring om Amsterdam. Hekken! Wat krijgen we nou?”, aldus de presentatrice in de krant.

Het was het begin van een enorme file-ellende, aldus La Keyl. “Ik rijd daarna zeker 20 minuten achter een Deense auto waar de ruiten aan de binnenkant beslaan.”

‘TomTom het raam uit!’

Waarom die ramen beslagen waren? Er werd volgens Catherine extréém geruzied in de auto. “Terwijl Denen toch niet bekend staan om hun temperament.”

Zúlke erge dingen doet die knip in Amsterdam dus met de mensen, wil Catherine zeggen. En wat nog meer? “Ik zie dat iemand nog net voorkomt dat de GPS het raam uit gemikt wordt. En ik zie een Franse auto waar mensen met rode hoofden wanhopig hun haren uit hun hoofd trekken.”

Gratis advies

Iedereen is volgens Catherine boos. Wat is volgens haar de oplossing? Nog een knip. En nog een knip. En nog een. “Gooi dan de hele grachtengordel dicht voor alle verkeer.”

Er moeten dan grote parkeerterreinen rond de stad komen waar je op het openbaar vervoer kunt overstappen, aldus Catherine. “Maar hou op met autootje en toeristje pesten.”

Kan iemand Catherine volgende keer de weg wijzen naar een P+R-locatie?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat er in de media te veel aandacht is voor Amsterdam?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen