Beveiligers halen John van den Heuvel weg bij tuinfeest Gordon

De beveiligers van John van den Heuvel hebben hem gisteren halsoverkop weggehaald bij het afscheidsfeest van Gordon. Dat vertelde Patty Brard, die ook aanwezig was, ’s avonds in Shownieuws.

John van den Heuvel © RTL Boulevard

Gordon emigreert naar Dubai en daarom hield hij gisteren, op zijn verjaardag, een groot afscheidsfeest in zijn Blaricumse tuin. Eén van de aanwezigen was John van den Heuvel, die net als alle andere gasten in thema gekleed was. Hij stond in Gordons tuin verslaggever Aran Bade te woord en dat gesprek werd rechtstreeks uitgezonden in RTL Boulevard.

John halsoverkop weg

Vlak na de uitzending van RTL Boulevard werd Johns collega Peter R. de Vries neergeschoten op straat. De beveiligers van John haalden hem daarop halsoverkop weg uit de tuin van Gordon. Die tuin was vanwege het openstaande hek vrij toegankelijk vanaf de openbare weg.

Patty Brard vertelde gisteren in Shownieuws: “John van den Heuvel stond daar en op een gegeven moment werd hij wel door een aantal beveiligers van het feest weggehaald. Nu achteraf denk ik dat het te maken heeft met het nieuws dat nu naar buiten is gekomen over Peter.”

Extreme beveiliging

Waar Peter volstrekt alleen was toen hij werd neergeschoten, loopt John altijd rond met beveiligers. Het was een keuze van Peter om zich niet te laten beveiligen. “Hij loopt altijd alleen, maar elke middag als meneer Van den Heuvel kwam was het hele plein eigenlijk afgezet”, vertelde een buurtbewoner van het Leidseplein gisteren in RTL Nieuws.

De buurtbewoner vertelde dat Johns beveiliging erg streng is. “Dan zie je politie, BMW’s, beveiliging lopen. Overdreven, echt overdreven. Alsof Willem-Alexander komt. En bij Peter deden ze dat niet. Er was niemand. Peter loopt ook gewoon alleen. Als je hem roept, draai hij zich gewoon om en maakt hij even tijd. Dan loopt hij even naar binnen.”

Spook

Bij John is dat volgens de buurtbewoner heel anders. “Meneer Van den Heuvel wordt als een spook naar binnen gebracht. Je ziet hem niet, je ziet hem alleen op tv. Peter was voor niemand bang. Iedereen zegt: ‘Het zat eraan te komen.’ Maar ik zag het niet aankomen, eerlijk.”

Peter had volgens deze buurtbewoner beter beveiligd moeten worden. “Als je hier alleen al 10 procent van de bescherming van Van den Heuvel had gezet, dan was het niet gebeurd mevrouw.”

Presidentieel

De beveiliging van John is inderdaad presidentieel, bevestigde Johan Derksen ’s avonds in De Oranjezomer. “Ik vond het met John van den Heuvel altijd een beetje overdreven. Als hij binnenkwam was het altijd net alsof de Amerikaanse president arriveerde qua beveiliging. Nu begrijp ik dat het echt nodig is.”

Werd Peter dan totaal niet beveiligd? RTL Nieuws-journaliste Betty Glas: “Om eerlijk te zijn vind ik het wel moeilijk om daar wat over te zeggen. Wie weet werd hij wél beveiligd, maar op een veel onopvallendere manier. Dat weet ik gewoon niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat misdaadjournalisten in Nederland ooit nog zonder beveiliging over straat kunnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen