‘Bas Smit heeft André Hazes jr. bewust afgekapt voor publiciteit’

André Hazes jr. heeft in zijn hele carrière nog nooit zoiets raars meegemaakt als afgelopen zaterdagavond: hij werd míddenin zijn optreden afgekapt. Deed organisator Bas Smit dit expres?

Nicolette van Dam, Bas Smit en André Hazes jr. © SBS 6

We zijn inmiddels een hoop gewend van Bas Smit en Nicolette van Dam, maar het slot van hun Amsterdamse Zomer-concert sloeg afgelopen zaterdagavond echt álles. Terwijl André Hazes jr. middenin zijn optreden zat, werd zijn geluid gewoon weggedraaid. Zonder afsluiter, dankwoord of iets moest het publiek het Olympisch Stadion verlaten.

Publiciteitsstunt

Bas doet in de media net alsof de handhaving van de gemeente Amsterdam ingreep vanwege het overschrijden van de eindtijd – 23.00 uur – maar die was toen toch al een minuut of acht overschreden. Om André dan plotseling nog te gaan onderbreken tijdens zijn liedje… Volgens Patty Brard ontkent de gemeente bovendien dat ze hebben ingegrepen.

Wat zit hier dán achter? Joey Scheufler, TikTok-expert en lid van de Reclame Code Commissie, denkt dat er gewoon sprake is van een door Bas georchestreerde publiciteitsstunt. “Dit was toch overduidelijk afgesproken voor de publiciteit, zodat iedereen het weer over de Amsterdamse Zomer heeft”, twittert hij.

Iets te toevallig

Joey vindt het allemaal wel iets té toevallig, geeft hij aan. “De gemeente Amsterdam weet van niets en Bas en Nicolette spelen verbazing terwijl Shownieuws ze aan het filmen is, op precies het moment dat de Andre stopt met zingen.”

Zou dit dan écht gedaan zijn voor de publiciteit? Feit is wel dat er op het moment dat dit mediarelletje losbrak nog steeds kaarten beschikbaar waren voor het tweede en laatste concert op zondag. Ene Amstertje lijkt het ook niet uit te sluiten op Twitter: “Wandelende Tel Sell poppen 🤡.”

‘Niet in Nederland!’

De bekende twitfluencer Mies begint in elk geval behoorlijk Bas en Nicolette-moe te worden. “Ik gun deze mensen een gelukkig leven (of Nicolette een soepele echtscheiding). Maar niet meer in Nederland”, schrijft ze.

En tv-twitteraar Lianne: “Ik gun ze minder social media.”

Goednieuwskanaal

Als Bas het allemaal in scène heeft gezet is het wel gek dat hij zijn irritatie uitspreekt over de ‘zure media’. Hij wil als tegenreactie zelfs een goednieuwskanaal gaan beginnen.

De eerste reacties zijn sceptisch. Zo twittert Nathalie: “Daar heb je Insta toch voor, met al die hartjes en borstklopperij?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bas Smit die André Hazes jr. afkapt: wel heel vergezocht of sluit u het niet uit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen