Marcel van Roosmalen na kritiek op Angela-show: ‘Hoezo lafbek?’

Marcel van Roosmalen ziet zichzelf niet als een lafbek na zijn matte tv-confrontatie met Angela de Jong. “Dat is mijn karakter dan ook, dat ik denk: ik vlieg het gewoon vriendelijk aan.”

Angela de Jong en Marcel van Roosmalen © SBS 6

Al jaren en jaren schrijft Marcel van Roosmalen echt heel nare columns over Angela de Jong, maar tóch zat ze vorige week naast hem in de talkshow Marcel & Gijs. De verwachtingen waren zeer hooggespannen, maar als Angela hem recht in de ogen kijkt, blijkt Marcel dus ineens helemaal niet meer zo gemeen te zijn.

Bloed aan de pan

Critici vinden Marcel laf, maar hoe kijkt hij daar zelf tegenaan? Hoe kijkt hij terug op hun ontmoeting? “Ja, toch wel fascinerend. Achteraf denk je altijd van: hoe had ik het moeten aanpakken? De kijker wil toch bloed aan de pan”, zo blikt hij dit weekend terug in de podcast Weer Een Dag Extra.

Co-host Gijs Groenteman: “Ja, de kijker wil ruzie. De kijker wil een gevecht.”

Marcel: “En die wil schreeuwen. Die wil gewoon: het maakt niet uit wat je zegt, als je maar onredelijk bent. Maar ja, goed, dat is mijn karakter dan ook, ik denk: nou, ik vlieg het gewoon vriendelijk aan.”

Varkentje in olie

Marcel wilde aardig zijn. “En dan vinden de mensen het al veel te snel… Dan ben je een lafbek. Want: ‘Je hebt op papier wel een grote mond en nou verkruimel je als je ernaast zit!’ Nou, je probeert gewoon op een rustige manier je argumenten te berde te brengen. Maar dat glijdt allemaal van d’r af. Het is een varkentje in de olie. Alles glijdt van d’r af.”

Gijs: “En ze zit je aan te kijken met zo’n blik: wat heb je verder nog?”

Marcel: “Ja, en dan heb je ook niks meer. Dan denk je: ik heb eigenlijk helemaal geen zin meer om je te overtuigen.”

Radeloos

Gijs werd zenuwachtig van Angela. “Ik werd er zo radeloos van dat ik allemaal taalfouten ging maken. Ik heb joekels van taalfouten gemaakt, ik weet niet waar ik mee bezig was. Maar goed, ik vind wel dat we ons kranig geweerd hebben tegen Angela de Jong.”

Marcel: “Ik ben helemaal niet zo ontevreden.”

Gijs: “Ik ben ook helemaal niet zo ontevreden.”

‘Ze kwekt’

Achteraf heeft Gijs nog lang met Angela gepraat over de naar Talpa overstappende NPO-bobo Frans Klein. “Ze zegt: ‘Oh oh oh, wat heeft die het toch handig gespeeld?’ En: ‘Oh oh oh, zal die naar Talpa gaan?’ En: ‘Oh oh oh, wat heeft die het zichzelf moeilijk gemaakt.’ Ze is natuurlijk van alle roddels op de hoogte. Ze weet van niks, maar ze kwekt alles eruit.”

Marcel: “Ze kwekt alles door.”

Gijs: “Het is een vrouw, je gooit er een kwartje in en ze begint te praten. Het is een ongelooflijk gezellige kwebbel. Iemand met wie je heel goed een praatje kan maken. Verder is het natuurlijk een blok graniet. Je breekt er niet doorheen en je kan het niet bewegen. Maar we hebben heel wat minuten hier met haar door zitten brengen en gewoon gezellig, toch?”

‘Ze rook lekker’

Dat beaamt Marcel. “Zeker. Ze rook lekker, ze had een heel leuk tenue aan. Ze zegt: ‘Ik draag vanavond paars.’ Ze heeft zeven verschillende pakjes. Haar grote held bij het Algemeen Dagblad is Hans Nijhuis. Die heeft van haar echt die ijzerenheinige huisvrouw gemaakt, die ze al was. Hij heeft haar herkend en erkend in het huisvrouwenschap.”

Gijs: “De schrijvende huisvrouw.”

Marcel: “Ja, de schrijvende huisvrouw.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen